La recuperació del campió

Nadal es prova per primera vegada sobre herba de cara a Wimbledon

El tennista ha estat fent alguns exercicis a les pistes del club Santa Ponça

Nadal es prova per primera vegada sobre herba de cara a Wimbledon
2
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal ha començat aquest dilluns el compte enrere per conèixer si el tractament de radiofreqüència pulsativa a què es va sotmetre dimarts passat a Barcelona al peu esquerre està tenint efectes positius. El recent campió de Roland Garros ha tingut un primer contacte amb l’herba del Santa Ponça Country Club, escenari a partir de dissabte vinent del Mallorca Championships, per analitzar les seves sensacions. Ha sigut un primer pas per comprovar l’estat del seu peu i com li va al trepitjar la superfície d’herba, la que fa patir més les articulacions del tennista de Manacor.

Nadal ha anat a primera hora d’aquest matí a les instal·lacions de Santa Ponça en una visita molt breu. El mallorquí ha provat les seves vambes sobre l’herba, fent uns quants desplaçaments, però en tot moment sense raqueta. Serà aquest dimarts quan faci un primer entrenament més seriós i de llarga durada per comprovar el seu estat i quant temps aguanta i si es veu en condicions de disputar el torneig de Wimbledon, el tercer gran de l’any, que es juga del 27 de juny al 10 de juliol.

Evitar injeccions

Toni Nadal ha expressat la seva confiança que el seu nebot pugui ser a Wimbledon. «M’ha dit que el tractament li va bé», va comentar l’actual entrenador del canadenc Felix Auger-Aliassime.

Pocs minuts després d’aixecar la seva 14a copa dels Mosqueters, en una sala de premsa plena, Nadal va explicar de manera detallada el tractament a què s’havia de sotmetre per intentar continuar jugant i competint. L’objectiu era allargar en el temps que el peu estigués adormit i evitar les injeccions que li han aplicat mitja hora abans de cada partit a Roland Garros. Nadal vol evitar continuar tenint dolor.

Notícies relacionades

«Em sotmetré a un tractament, i si no funciona tinc clar el que hi ha», va dir el mallorquí, amb referència que s’estaria plantejant la retirada en el cas que no funcionés la nova temptativa per acabar amb els problemes al peu. L’altra opció era una intervenció quirúrgica que acabaria definitivament amb el dolor, però li impediria continuar sent professional del tennis. «Hauria d’estar més de mig any aturat i, amb 36 anys, no sé si val la pena», va comentar.

El que Nadal sí que va descartar de manera rotunda va ser que es tornés a injectar per jugar a Wimbledon: «Si m’he de tornar a anestesiar el peu no jugaré», va dir, perquè a la llarga li pot resultar perjudicial per a la seva vida lluny del tennis.

Temes:

Rafa Nadal