Les reaccions

Nadal: «A nivell personal prefereixo que no jugui»

El tennista mallorquí afirma que la Justícia ha parlat i que, malgrat la seva opinió personal sobre el cas, Djokovic té dret a participar en l’Obert d’Austràlia

Nadal: «A nivell personal prefereixo que no jugui»

EFE/JAMES ROSS

2
Es llegeix en minuts

«A nivell personal prefereixo molt més que no jugui, però al final és una realitat que l’esport és esport i es mouen molts interessos», ha afirmat aquest dilluns des d’Austràlia, Rafael Nadal, a preguntes de Carlos Alsina, a Onda Cero, en què el tennista mallorquí ha precisat, no obstant, que li semblava correcte que el tema hagi acabat als tribunals: «La justícia havia de decidir sobre aquest tema i jo soc un defensor de la justícia en totes les causes».

Per aquesta raó, emparant-se en la justícia i malgrat les seves consideracions personals, Nadal ha afegit en la mateixa entrevista: «Em sembla perfecte que Djokovic pugui competir. S’ha muntat un circ al voltant de moltes històries; però més enllà que pugui estar d’acord amb Djokovic, sens dubte la justícia ha parlat i té dret a participar en l’Open d’Austràlia i és el més just que ho faci. Li desitjo tota la sort».

Les xarxes socials

Textualment ha afirmat: «A nivell personal prefereixo molt més que no jugui, però al final és una realitat que l’esport és esport i al voltant s’hi mouen molts interessos, a nivell general, a nivell econòmic, publicitari. Tot és molt millor quan els millors poden estar jugant. Al final genera més interès i, egoistament parlant, per al nostre esport, sens cap dubte, és millor que els millors jugadors del món siguin a la pista competint que en qualsevol altre lloc».

Notícies relacionades

El tennista mallorquí no s’ha mossegat la llengua a l’opinar que «les xarxes socials han radicalitzat el món i hi ha carta lliure per dir el que després a la cara, al carrer, la gent no et diu». «Cadascú és lliure de prendre les seves decisions i això porta les seves pròpies conseqüències». També ha volgut donar la seva opinió sobre les vacunes. «L’efecte de la vacuna a llarg termini no sé quin serà, però a curt termini tinc molt clar el que aquest virus ens ha canviat la vida a tots. Jo venia de fer una gira per l’Orient Mitjà, Kuwait i Abu Dhabi. Vaig canviar de lloc i em vaig fer tres PCRs en cinc dies. Em vaig sentir bastant malament en el viatge de tornada a casa. No pensava que tingués covid pel simple fet que tenia tres PCRs negatives en cinc dies, i l’última, hores abans. Va passar així, quan vaig arribar a casa el primer que vaig fer va ser anar a l’hospital a fer-me una altra PCR, perquè no volia veure la meva mare ni ningú pròxim a mi abans d’estar segur que no tingués el virus. Desgraciadament el resultat va ser positiu».

El rei emèrit

A Onda Cero també ha parlat de la seva relació amb el rei emèrit, amb qui va sopar als Emirats Àrabs: «Conec el rei Joan Carles des de fa moltíssims anys, és un gran aficionat a l’esport i vaig poder compartir unes hores amb ell. Sobre com el vaig veure o no el vaig veure prefereixo reservar-m’ho, perquè també hi ha una altra història muntada al voltant de tot això i no vull participar-hi perquè no és el meu món».