TENNIS

Raducanu cau a la primera a Indian Wells

La sorprenent campiona de l’últim Obert dels EUA perd en el seu primer partit en el circuit WTA

1
Jaume Pujol-Galceran

La campiona del passat Obert dels Estats Units, Emma Raducanu ha caigut eliminada en el seu debut en el Masters 1.000 d’Indian Wells per la tennista bielorussa Aliaksandra Sasnovitx per 6-2 i 6-4.

Tot just 27 dies després de convertir-se en la primera jugadora de la història que conqueria un Grand Slam venint de la prèvia i guanyant 10 partits consecutius sense cedir cap set, la tennista britànica, de 18 anys, que havia sigut convidada al torneig californià s’ha acomiadat en la seva estrena en un torneig del circuit WTA.

Sorpresa i lliçó

«Encara soc nova en el circuit. Era el meu primer partit aquí i ella ha sigut millor que jo. M’ho he de prendre com una lliçó de cara al futur», ha dit Raducanu, actual número 22 mundial, que es presentava a Indian Wells.

Sasnovitx, número 100 mundial, no ocultava la seva sorpresa al fer broma pel seu triomf. «Ella va guanyar el US Open. Jo vaig anar també a Nova York, però em vaig quedar en la primera volta», va dir rient la tennista bielorussa, que en la pròxima ronda s’enfrontarà a la romanesa Simona Halep.

Aquest dissabte debutaran en el torneig les tres representants espanyoles, Garbiñe Muguruza, recent campiona a Chicago, Paula Badosa i Sara Sorribes. En el torneig masculí han passat la primera ronda Albert Ramos, Pedro Martínez, Alejandro Davidovich i Carlos Taberner.

Absència del ‘Big Three’

El torneig d’Indian Wells, considerat el cinquè Grand Slam del circuit torna a disputar-se després de 2019, quan va ser suspès pel coronavirus. L’edició havia de disputar-se el mes de març passat, però va ser traslladada a l’octubre per evitar una nova suspensió per la pandèmia.

Per primera vegada des del 2000 no són al quadro del torneig ni Roger Federer, que va caure en la prèvia aquell any, ni Rafael Nadal i Novak Djokovic, que van debutar el 2004 i el 2005, respectivament a les pistes del Tennis Garden de Cocharela. El rus Daniïl Medvédev, recent campió del Obert dels Estats Units, serà el gran favorit del torneig.