Davidovich es regala un triomf maratonià a Roland Garros

  • El tennista malagueny que aquest dissabte farà 22 anys va passar als vuitens al derrotar, després de 4 hores i 35 minuts de batalla, Ruud (16 mundial). Juntament amb ell va entrar a la setmana gran del torneig per tercera vegada Carreño, a l’espera que avui puguin seguir-los Nadal i Alcaraz.

Davidovich es regala un triomf maratonià a Roland Garros
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Una batalla a pals, carreres per tota la pista, cops genials i errors innocents, deixant-se la pell literalment a la terra. Un frenesí de tennis que va tenir en suspens els aficionats que eren a la pista 14 de Roland Garros veient la muntanya russa en què van ser, durant 4 hores i 35 minuts, Alejandro Davidovich i el danès Casper Ruud (16 mundial), fins que el tennista malagueny va poder celebrar, amb un gran crit al cel de París, després del cinquè ‘match ball’, la seva victòria per 7-6 (7-3), 2-6, 7-6 (8-6), 0-6 i 7-5.

Foki, com li deien des de la grada els seus amics vinguts de Marbella, es va regalar un bitllet als vuitens de final a la vigília del seu 22è aniversari, com ja va fer fa uns mesos a l’Obert dels Estats Units.

Sacada de cullera

Ruud arribava a París amb 17 victòries i només 4 derrotes, el títol a Ginebra i semifinals a a Montecarlo, Munic i Madrid. Tenia moltes il·lusions a Roland Garros, però es va creuar amb un dimoni que esbotza la pilota amb cops increïbles, capaç d’encaixar un 6-0, sense parpellejar, per remuntar després les situacions més adverses. I, com a exemple, l’últim joc que va durar 13 minuts, on Davidovich es va jugar els cinc ‘match ball’ i quatre ‘break points’, a tot o res, com si fos la ruleta del casino de Marbella, on viu, amb ‘passing shots’ impossibles, pilotes a les línies, deixades a la xarxa i fins i tot una sacada de cullera.

El tennista noruec no estava preparat per a aquest tennis anàrquic de Davidovich, que, entrenat per l’exmaratonià Martín Fiz, li arribava a tots els racons de la pista. El fill de l’extennista Christian Ruud, present a la grada, té un tennis acadèmic, metòdic, amb cops potents, però es va veure desbordat per la passió del seu rival. No li va servir de res guanyar més punts (188 per 173), tenir menys errors no forçats (52 contra 61) o els mateixos cops guanyadors que Davidovich (59) ni aconseguir més ‘break points’ (10 contra 4) per decantar el triomf cap al seu costat.

«Veure els meus límits»

Davidovich va confirmar la gran temporada que està fent amb els quarts de final a Montecarlo i una semifinal a Estoril. «Aquesta victòria em dona energia per continuar lluitant i veure on són els meus límits», deia el malagueny, que ja al partit anterior contra l’holandès Botic Van de Zandschulp es va imposar també en cinc sets.

Aquest diumenge l’espera a vuitens de final el veterà tennista argentí Federico Delbonis, que va eliminar l’italià Fabio Fognini per 6-4, 6-1 i 6-3.

Carreño, sense problemes

Molt menys temps i esforç va necessitar Pablo Carreño per entrar també a la setmana gran de Roland Garros entre els 16 millors del torneig. El tennista asturià ho aconsegueix per tercera vegada, i en les dues anteriors va arribar a quarts de final (2017 i 2020).

Notícies relacionades

Carreño ho va aconseguir després de desfer-se del nord-americà Steve Johnson (88 mundial) per 6-4, 6-4 i 6-2. L’asturià, número 1 mundial, s’enfrontarà diumenge a Stefanos Tsitsipas o al nord-americà John Isner, que juguen en la jornada nocturna.

Al costat de Carreño també van superar la tercera ronda Andrei Medvédev, Alexander Zverev, Kei Nishikori i Christian Garín. Avui buscaran el seu bitllet Rafael Nadal contra Cameron Norrie (no abans de les 14.30 h, Eurosport) i Carlos Alcaraz contra Jean Lenard Struff (12.30 h).

Temes:

Roland Garros