DEBUT DEL CAMPIÓ

Nadal obre la seva carrera al títol amb una clara victòria a Roland Garros

El 13 vegades campió a París comença sòlid davant l’australià Popyrin a qui el mallorquí li remunta un 5-2 abans de guanyar 6-3, 6-2 i 7-6 (7-3)

Nadal obre la seva carrera al títol amb una clara victòria a Roland Garros
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

L’11 d’octubre del 2020 Rafael Nadal va sortir de la Philippe Chatrier amb la Copa dels Mosqueters a la mà. Aquell dia li va donar una lliçó a Novak Djokovic (6-0, 6-2, 7-5). Aquest dimarts, 233 dies després, va tornar a trepitjar la central de Roland Garros amb la mateixa solvència per apuntar-se la primera victòria d’una carrera a set partits a la recerca del 14è títol a París i el 21è Grand Slam de la seva carrera. La seva primera víctima, la 101 en aquesta pista màgica, es diu Popyrin per 6-3, 6-2 i 7-6 (7-3).  

Nadal va trepitjar casa seva amb les idees molt clares de com havia d’afrontar el partit davant el gegant australià, de 21 anys i 1,96 metres d’alçada, número 63 mundial, que ja coneixia d’haver-lo guanyat a Madrid fa unes setmanes (6-3, 6-3).

Popyrin, un colpejador, l’estil de les noves generacions, que recolza el seu joc en una poderosa sacada i cops plans, només va poder mantenir el pols amb Nadal fins al 3-3, però quan el mallorquí li va arrabassar el servei (5-3), l’australià es va ensorrar cedint set jocs d’una tirada fins al 4-0 del segon set. 

Nadal va imposar el seu ritme sense donar opcions, sense cometre gairebé errors, molt sòlid de cops, amb intercanvis llargs i efectius, amb els quals va fondre les poques esperances del seu jove rival que dies abans havia declarat que sabia «com guanyar Rafa».

Remuntada en el tercer set

Notícies relacionades

Ho va intentar demostrar a la tercera màniga, en la qual va trencar el servei de Nadal (4-2) i va disposar de dos ‘set balls’ per arrabassar-li el set. La reacció del mallorquí va tornar a ser definitiva. Amb 5-2 en contra, Nadal va aconseguir forçar el ‘tie-break’, que es va apuntar per 7-3 , després de 2 hores i 23 minuts. Un tercer set que, a més, li va permetre al número 3 mundial, sentir que està en el bon camí de cara al repte marcat a la seva agenda en vermell el 13 de juny.

Un camí llarg amb una possible semifinal amb Djokovic. «Queda molta feina per abans del xoc», recalca Nadal, al qual li esperen noms com Jannik Sinner (possible tercera ronda), Diego Schwartman o Aslev Karatsev (vuitens), tot i que ahir es va deslliurar d’un rival que li preocupava com Andrei Rublev (7 mundial i el seu botxí a Montecarlo), que va ser eliminat en primera ronda per l’alemany Jan Lennard Struff per 6-3, 7-6 (8-6), 4-6, 3-6 i 6-4.