VICTÒRIA DRAMÀTICA

Tsitsipas deixa fora Nadal a Austràlia en una remuntada èpica

  • El tennista grec s’ha imposat en el cinquè set i després d’anar dos sets per sota

Tsitsipas deixa fora Nadal a Austràlia en una remuntada èpica
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

No hi haurà títol ni 21 Grand Slams per a Rafael Nadal a l’Obert d’Austràlia. De tenir les portes obertes per arribar a les semifinals, amb dos sets d’avantatge, les seves il·lusions i s’han esfumat contra el grec Stefanos Tsitsipas que li ha remuntat el desavantatge per imposar-se per 3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4 i 6-4.

Nadal ha entrat en la silenciosa Rod Laver Arena, on dijous tornarà el públic a les grades després de cinc dies de confinament a Melbourne, amb les idees molt clares per enfrontar-se a Tsitsipas. La clau era pressionar, no deixar entrar el grec a la pista i buscar la seva oportunitat en la restada. Tsitsipas ha mantingut la pugna fins al vuitè joc, però Nadal ha aprofitat un parell d’indecisions del grec per fer-li el ‘break’ (5-3) i apuntar-se la primera mànega en 37 minuts.

Domini inicial

Amb la primera mànega a la butxaca, Nadal encara ha augmentat el seu ritme per no deixar respirar Tsitsipas. Així li ha trencat dos cops més el servei i s’ha avançat 5-1. Nadal volava a la pista perseguint la bola groga i llançant-la on més mal feia. Tsitsipas estava grogui, sense poder respondre a la lliçó del manacorí, que ha tancat el segon set amb 11 cops guanyadors i un 89% de punts amb el primer servei. Inapel·lable.

Nadal ha seguit implacable, però Tsitsipas, amb gairebé tot perdut, s’ha posat més a pista, ha jugat més relaxat, amb menys errors, recolzat en la seva sacada, més pacient i pressionant amb la dreta, ha arribat i ha guanyat el ‘tie-break’ (7-4) per forçar el quart set.

Tsitsipas s’encoratja

En el quart set Tsitsipas encara ha fet pujar una velocitat més al joc. El tennista grec se sentia fort i s’hi ha abocat valent. Ha tingut en el primer joc el primer ‘tie-break’ després de 2 hores i 19 minuts de partit. No l’ha aprofitat. N’ha tingut dos més en el cinquè, tot i que Nadal els ha salvat amb la seva sacada en cada ocasió.

Però en el novè, Tsitsipas, després d’una batalla de set minuts, ha aconseguit el seu propòsit i en el quart ‘break point’ ha trencat el servei de Nadal per col·locar-se 5-4 i rematar amb la seva sacada el set.

En el cinquè i definitiu la igualtat s’ha mantingut, però Nadal ha aconseguit guanyar les seves sacades sense el desgast del quart set, en què havia perdut 17 punts. Així s’ha arribat al 5-5 per al número 2 mundial. La tensió estava al límit. Cap dels dos es deixava rematar, malgrat el cansament físic acumulat. Però a Nadal se li ha escapat la seva sacada en blanc en el següent.

No s’ha rendit Nadal, que ha lluitat fins a l’últim punt, però no ha pogut derrotar Tsitsipas, que s’ha imposat en el tercer ‘match ball’ amb un revés paral·lel inabastable.

Medvedev, pròxim rival

Notícies relacionades

Tsitsipas s’enfrontarà al rus Daniil Medvedev (4t mundial) i, possiblement, el més perillós en aquest inici de temporada, amb 19 victòries sense perdre des que va conquerir el Masters 1.000 de París-Bercy el novembre passat. Aquest dimecres Medvedev ha aconseguit passar a semifinals desfent-se del seu compatriota Andrei Rublev (7-5, 6-2, 6-3).

Nadal domina els seus enfrontaments amb Medvedev per 3-1, tot i que el rus el va guanyar l’última vegada a les semifinals de la passada Copa Masters a Londres per 3-6, 7-6 (4), 6-3.