DEBUT TRANQUIL

Nadal salva la primera ronda sense mostrar problemes d’esquena

Nadal salva la primera ronda sense mostrar problemes d’esquena
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Els problemes a l’esquena que anunciava Rafael Nadal abans de debutar a l’Obert d’Austràlia no li han impedit una victòria en el seu debut davant Laslo Djere per 6-3, 6-4 i 6-1. El número 2 mundial, que ha començat el partit amb molta precaució, l’ha acabat amb una demostració de bon joc que li ha de transmetre confiança de cara a les pròximes rondes del torneig.

Nadal, campió del 2009 a Melbourne, busca el seu 21è Grand Slam per superant el rècord que comparteix amb Roger Federer, absent a Melbourne, aquest any.

Junt amb Nadal, s’ha classificat per a la segona ronda del torneig Carlos Alcaraz. El jove tennista murcià, de 17 anys, ha debutat en un Grand Slam amb una victòria davant l’holandès Botic van de Zandschulp (6-1, 6-4, 6-4), que també s’havia classificat de la prèvia. 

Victòria i rècord d’Alcaraz

Alcaraz s’ha convertit amb 17 anys, 9 mesos i 3 dies, en el tennista més jove a debutar en un Grand Slam, un rècord que fins aquest dimarts estava en poder d’un tal Roger Federer, que es va estrenar, però amb derrota i 13 dies més gran.

«He començat una miqueta nerviós, sobretot en el primer set. Després m’he deixat anar i he aconseguit enfocar-me en mi», va explicar la posterior roda de premsa Alcaraz (146 mundial), que va comptar amb una nombrosa presència de periodistes internacionals per l’atenció que va cridar després de vèncer Dovid Goffin (13 mundial) per un doble 6-3 en un dels tornejos preparatoris a l’Obert d’Austràlia.

«Soc un noi que s’intenta prendre les coses de manera natural. Sí que és veritat que quan el penso en fred m’impacta el fet d’estar envoltat dels tennistes que veia quan era petit, dels millors», ha valorat Alcaraz que, en segona ronda, s’enfrontarà al suec Mikael Ymmer (95 mundial).

En el torneig femení Garbiñe Muguruza també ha superat la primera ronda al desfer-se de la russa Margarita Gasparian (127 mundial) per 6-4 i 6-0. «Estic satisfeta perquè després d’haver jugat tants partits seguits la setmana passada, he sigut capaç de mantenir la concentració i el nivell», ha manifestat la finalista del torneig l’any passat.

 No han pogut acompanyar-la ni Aliona Bolsova ni Paula Badosa derrotades per la nord-americana Jennifer Brady (24a mundial) per 6-1 i 6-3, i la russa Lludmila Somsonova per 6-7 (4), 7-6 (4) i 7-5, després de més de 3 hores de lluita i haver deixat escapar en l’últim set un avantatge de 5-3.

Badosa, 21 dies tancada 

Badosa, 21 dies tancada Badosa reapareixia en competició després d’haver-se passat 21 dies tancada a l’habitació del seu hotel, primer per haver estat en contacte amb un positiu de Covid-19 en el vol que la va traslladar a Melbourne el passat 15 de gener i, després, per haver donat ella mateixa positiu als set dies de la seva arribada a Austràlia.

La tennista catalana, número 76 mundial, ha assegurat després del seu malson que si arriba a saber el que li ha passat «no hauria anat a Austràlia». «Em vaig entrenar molt dur per arribar a un gran nivell. Aquest mes aquí m’ha fet perdre el ritme i la forma», ha lamentat Badosa.

Notícies relacionades

«No sé on vaig poder contagiar-me, la veritat, i en cap moment em vaig queixar de les regles que imposen aquí a Austràlia. El que no em semblava bé eren les condicions que vaig tenir per preparar un Grand Slam», ha admès.