SILENCI TRENCAT

Nadal respon a les crítiques pel seu confinament «especial» a Adelaide

  • El número 2 mundial diu que no necessita «fer publicitat» pel que intenta fer «per ajudar els altres».

  • El tennista argentí Pella va dir: «Em fa vergonya el silenci» del mallorquí sobre el tracte als tennistes a Melbourne.

  • Nadal debutarà contra Thiem el dia 29 de gener en una exhibició a Adelaide.

rafael-nadal

rafael-nadal

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

No havia parlat des de l’arribada a Adelaide per preparar l’Obert d’Austràlia, confinat en una bombolla especial amb els tres millors tennistes del món. Però finalment Rafael Nadal ha decidit explicar les raons d’un silenci que ha sigut criticat per diversos tennistes del circuit.

«Algunes persones necessiten fer públic tot el que intenten fer per ajudar els altres, d’altres ho fan de manera més privada, sense haver de donar-ho a conèixer. Alguns de nosaltres no necessitem fer publicitat amb això», va dir el número 2 mundial al canal ESPN Argentina dilluns.

Novak Djokovic, número 1 mundial i actual campió de l’Obert d’Austràlia, el primer Grand Slam de la temporada, que se celebrarà del 8 al 21 de febrer, havia transmès fa una setmana una llista de propostes a la Federació Australiana de Tennis (Tennis Austràlia, TA) per intentar obtenir un millora de les condicions de confinament dels 370 tennistes que estan a la bombolla de Melbourne, entre els quals, 72 d’aïllats sense sortir els 14 dies de les habitacions a l’haver estat en contacte amb algun positiu de Covid-19 durant els vols que els van traslladar a Melbourne.

Crítica de Pella

El tennista argentí Guido Pella havia sigut molt crític amb la bombolla especial muntada a Adelaide per als millors i, especialment, amb Nadal. «A mi em faria una mica de vergonya, però si poden dormir tranquils doncs ja està. No m’ha agradat que Nadal ni Thiem no hagin dit absolutament res», valorava.

«Entenc que els millors tinguin un tracte especial, però és dur que estiguem aquí sense poder obrir finestres, sol·licitant tenir cinc minuts d’aire fresc, i després veus Djokovic sortir a un balcó més gran que la meva habitació. La gestió de la bombolla d’Adelaide ha sigut un engany, no em sorprèn ni em molesta gens ara, però és així», va insistir Pella, que ja va haver de passar un confinament en el passat Obert dels Estats Units sense poder jugar-lo al final.

Nadal, va admetre que «a Adelaide les condicions eren millors que les de la majoria dels jugadors a Melbourne». Però hi ha jugadors a Melbourne que tenen sales més grans on poder practicar activitats físiques, d’altres, de més petites, i no poden tenir contacte amb l’entrenador ni amb el preparador físic», valorava el mallorquí. «¿On està la línia?», pregunta. «És una qüestió ètica. Tots tenen la seva pròpia opinió i totes són respectables», va insistir el número 2.

Thiem, primer rival

Notícies relacionades

En el seu confinament a Adelaide Nadal ha pogut estar amb el seu grup de treball més pròxim, amb Francis Roig (entrenador); Rafael Maymó (fisioterapeuta); el seu amic i tennista Marc López, amb qui s’ha entrenat aquests dies; Carlos Costa (mànager), Benito Pérez Barbadillo (cap de premsa); a més del seu pare, Sebastià.

Nadal jugarà el primer partit de la temporada 2021 contra Dominic Thiem en l’exhibició d’Adelaide, que es disputarà el 29 de gener, en què també participarà Djokovic, Ashleigh Brady, Simona Halep i Serena Williams. Posteriorment Nadal i la resta de tennistes d’Adelaide es traslladaran a Melbourne per disputar l’ATP Cup, que comença el 2 de febrer.