SORTEIG DE GRUPS

Espanya es creuarà amb Grècia i Austràlia a l’ATP Cup

  • Nadal tindrà com a primers rivals de la temporada Tsitsipas i De Miñaur, números 1 dels seus equips.

  • Sèrbia, campiona actual, s’enfrontarà en la fase de grups a Alemanya i el Canadà.

  • La competició es disputarà de l’1 al 5 de febrer amb 12 equips i com a prèvia a l’Open d’Austràlia.

04/01/2020 04 January 2020, Australia, Perth: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against Georgia’s Nikoloz Basilashvili during day two of the 2020 ATP Cup Group B single’s tennis match at RAC Arena. Photo: Richard Wainwright/AAP/dpa

04/01/2020 04 January 2020, Australia, Perth: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against Georgia’s Nikoloz Basilashvili during day two of the 2020 ATP Cup Group B single’s tennis match at RAC Arena. Photo: Richard Wainwright/AAP/dpa / Richard Wainwright/AAP/dpa (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La Grècia liderada per Stefanos Tsitsipas i Austràlia amb Alex de Miñaur com a capità de l’equip amfitrió seran els primers rivals d’Espanya en el grup B de l’ATP Cup que se celebrarà de l’1 al 5 de febrer a Melbourne, com a prèvia a l’Open d’Austràlia, que començarà el 8 de febrer.

L’equip espanyol, finalista en la primera edició de l’any passat contra Sèrbia, estarà format per Rafael Nadal, Roberto Bautista, Pablo Carreño, Marcel Granollers, com a doblista, i tindrà Pepe Vendrell, entrenador de Bautista, de capità. En la segona edició del torneig i a causa de la pandèmia del coronavirus, després de plantejar-se la suspensió, l’ATP i Tennis Austràlia van optar per reduir el seu format amb només 12 equips, en lloc dels 24 de l’any passat, i traslladar tots els partits a Melbourne per disputar una competició exprés en només 5 dies.

En la fase de grups (quatre de tres equips cada un), Espanya amb Nadal de líder i Bautista de número 2, es presenta contra una Grècia que només compta amb Tsitsipas (número 6 mundial) i amb un número 2, Michail Pervolakiris (462 mundial). Austràlia presenta un equip més competitiu amb De Miñaur (23 mundial) i John Millman (38 mundial). En aquesta primera fase es classificaran els dos primers que entraran en un quadro de vuitens de final amb eliminatòria única fins a la final.

Sèrbia, actual campiona i liderada pel número u, Novak Djokovic, ha quedat enquadrada en el sorteig celebrat aquest divendres en el grup A al costat d’Alemanya, que compta amb Alexander Zverev de número 1, i el Canadà, encapçalat per Denis Shapovalov .

Els grups de l’ATP Cup

Grup A: Sèrbia, Alemanya i el Canadà

Grup B: Espanya, Grècia i Austràlia

Notícies relacionades

Grup C: Àustria, Itàlia i França

Grup D: Rússia, Argentina i el Japó

Temes:

Rafa Nadal