tennis

Estricta quarantena per jugar l’Obert d’Austràlia, menys per als tres millors tennistes

  • Les 1.200 persones que participaran en el torneig estaran sotmeses durant 14 dies a proves PCR diàries i vigilància permanent

  • Nadal i d’altres del ‘top 3’ més eviten el dur confinament de Melbourne gràcies a la participació en una exhibició a Adelaida

  • Alguns tennistes s’han queixat dels privilegis del ‘top 3’, Djokovic, Nadal i Thiem

FILE PHOTO  Tennis - French Open - Roland Garros  Paris  France - September 28  2020 Spain s Rafael Nadal wears a protective face mask before his first round match against Belarus  Egor Gerasimov REUTERS Gonzalo Fuentes File Photo

FILE PHOTO Tennis - French Open - Roland Garros Paris France - September 28 2020 Spain s Rafael Nadal wears a protective face mask before his first round match against Belarus Egor Gerasimov REUTERS Gonzalo Fuentes File Photo / Gonzalo Fuentes

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Els tennistes, tècnics, àrbitres i personal de l’organització que arribaran aquest dijous a Melbourne per participar a l’Obert d’Austràlia s’hauran de sotmetre a una quarantena, en què se’ls obligarà a sotmetre’s a frotis diaris de nas, boca i saliva, a més d’estar sota vigilància en els entrenaments i amb alarmes instal·lades als tres hotels oficials, en què estaran confinats durant 14 dies.

D’aquestes estrictes normes se n’alliberaran un grup exclusiu de 50 persones de l’entorn dels tres primers jugadors del món, entre els quals, Rafael Nadal, que passaran la quarantena amb els familiars i tècnics a Adelaida, amb l’excusa de participar en un torneig d’exhibició que es disputarà el 29 i 30 de gener.

Règim gairebé carcerari

El pla de la quarantena previst pel Govern australià per a les 1.200 persones que s’esperen a Melbourne serà «el més estricte que s’hagi fet per al tennis en qualsevol part del món», ha destacat Lisa Neville, ministra de Serveis d’Emergència de l’estat de Victòria.

Els jugadors i membres dels equips (dos per tennista dels quadros d’individuals) per tennista) han d’arribar a Melbourne el 15 i el 16 de gener. Els responsables de l’Obert d’Austràlia han preparat i han pagat 15 vols xàrters per recollir els tennistes als aeroports de Dubai, Los Angeles i Doha i cap podrà pujar a bord si no ha presentat la PCR negativa de sortida del país d’origen. Hi haurà controls especials per als arribats de la zona d’Europa per l’aparició a la Gran Bretanya del coronavirus mutant B117.

El personal dels hotels Grand Hyatt, Pullman Albert Park i View, on s’allotjaran els tennistes a Melbourne, ja han passat una quarantena obligatòria de dues setmanes abans de rebre els jugadors. A més, tots els espais comuns dels hotels s’han redissenyat per assegurar la distància social i s’han instal·lat sistemes d’alarmes a les sortides d’emergència dels hotels per impedir que ningú s’escapi de la bombolla, segons indica el diari australià ‘The Age’                                                               

Elit afavorida

L’exclusiva bombolla preparada a Adelaida per acollir els ‘top 3’ del rànquing de l’ATP i WTA (Novak Djokovic, Nadal, Dominic Thiem, Simona Halep, Naomi Osaka i Serena Williams, que substitueix l’australiana Ashleigh Barthy, número 1 mundial) no ha provat bé a la resta de tennistes, malgrat que, segons Craig Tiley, màxim responsable de Tennis Austràlia, «la seva quarantena serà igual a la de Melbourne».

Aquest grup de tennistes podran estar a Adelaida amb tot l’equip i familiars, amb llibertat de sortida de l’hotel per entrenar-se durant les cinc hores permeses i tindrà un gimnàs a l’hotel a disposició les 24 hores del dia.

Notícies relacionades

Nadal, que viatja aquesta setmana a Adelaida, incorporarà al seu equip de treball el seu company de dobles i amic, Marc López. D’altra banda, Djokovic no ha confirmat encara la seva presència a Adelaida. El número 1 mundial es plantejava descartar l’exhibició al considerar-la un privilegi sobre la resta de jugadors que hi haurà a Melbourne. El tennista serbi, que lidera la PTPA, l’associació de jugadors paral·lela a l’ATP creada per ell i el canadenc Vasik Pospisil, vol defensar els interessos de tots els tennistes per igual. El coneixement d’aquesta discriminació podria haver sigut la raó per la qual Roger Federer va declinar a última hora la seva participació en l’Obert d’Austràlia. L’ex número 1 mundial havia renunciat a jugar argumentant que seguia la recuperació del genoll dret, però des de l’entorn del tennista suís s’ha sabut que no estava disposat a viatjar tant temps a Melbourne sense la família.

El permís d’entrada dels tennistes a l’estat de Victòria s’ha decidit de manera extraordinària per preservar la celebració del primer Grand Slam de la temporada del 8 al 21 de febrer, malgrat que milers d’australians continuen sense poder tornar al seu país i els habitants de Melbourne tenen prohibit tornar al seu domicili des de Sydney i Brisbane.

Temes:

Rafa Nadal