Victòria del número 1

Djokovic s'apunta a unes semifinals de luxe en el Masters

El tennista serbi elimina Zverev (6-3, 7-6) i optarà al títol amb Thiem, Nadal i Medvédev

jmexposito55930488 london  united kingdom   20 11 2020   novak djokovic of serb201120153529

jmexposito55930488 london united kingdom 20 11 2020 novak djokovic of serb201120153529 / ANDY RAIN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

L’espectacle està assegurat demà dissabte a l’O2 Arena de Londres, tot i que sense públic a les grades per la pandèmia del coronavirus. Novak DjokovicRafael NadalDominic Thiem i Daniïl Medvédev, els quatre millors jugadors del moment, protagonitzaran unes semifinals de luxe en el Masters. Djokovic ha sigut l’últim a apuntar-se a la festa al vèncer Alexander Zverev per 6-3 i 7-6 (7-4).

Només en dues ocasions anteriors en els 50 anys d’història del torneig havien arribat a les semifinals els quatre primers del rànquing. El 2004, ho van aconseguir Roger Federer, que guanyaria el títol; Andy Roddick; Lleyton Hewitt, i Marat Safin, i el 1990 van ser Stefan EdbergBoris BeckerIvan Lendl i Andre Agassi, que seria el campió.

Paciència per guanyar

La victòria de Djokovic s’ha decidit per mínims detalls. En el primer set Djokovic ha aprofitat una tanda dolenta de serveis de Zverev per fer-li el ‘break’ (2-0) i ja no deixar escapar-lo per apuntar-s’ho en 32 minuts. En la segona ha sigut Zverev qui ha malgastat la seva única oportunitat de trencar el servei de Djokovic amb un 30-40 en el quart joc i, després de salvar dos ‘break points’ en el cinquè, la igualtat ja s’ha mantingut fins al ‘tie-break’, en el qual Djokovic ha decantat la balança cap a ell.

Djokovic ha sumat la seva victòria 38 des que va debutar en el Masters el 2007 i estarà aquest dissabte per novena vegada en les semifinals d’un torneig que ha guanyat en cinc ocasions (2008 i 2012-2015). El tennista serbi que ja s’ha assegurat el número 1 per sisena vegada en la seva carrera aspira a igualar a l’O2 Arena de Londres el rècord de sis títols que té Roger Federer.

«He tingut paciència. Ell és un gran jugador amb un poderós servei. però he aprofitat les poques ocasions que he tingut per guanyar», ha valorat el tennista serbi, que aspira a posar la cirereta del pastís d’una temporada en què s’ha assegurat per sisena vegada el número 1 mundial igualant Pete Sampras

Objectiu, el Masters 

Ara el gran objectiu del serbi és el Masters, però els altres tres candidats també tenen reptes importants. Rafael Nadal és a dos passos d’aprovar la seva assignatura pendent en el Masters, des que va debutar el 2005. El campió mallorquí afronta una dura prova contra Medvedev (21.00 hores, Movistar) que aspira a conquerir el seu primer títol a Londres i que arriba a les semifinals sense perdre cap partit. Aquest divendres, a mig gas, s’ha imposat a Diego Schwartzman (6-3, 6-3).

Notícies relacionades

«Es troba en un gran moment de forma. Serà un rival de màxima dificultat, però tinc molt bones sensacions, tot i que no hagi aconseguit guanyar encara aquí. He fet coses molt bones aquests últims dies, però sé que he de vèncer el grec Stefanos Tsitsipas en un dur duel (6-4, 4-6, 6-2).

Igual que Nadal i Medvédev, Thiem, rival de Djokovic, també busca el seu primer títol de mestre que se li va escapar l’any passat al perdre la final i on, en la fase de grups, havia guanyat a Djokovic (6-7, 6-3. 7-6) Els dos seran els encarregats d’obrir la jornada de semifinals (15.00 hores, Movistar).