Les Nitto Finals ATP

Medvédev passa a semifinals amb una exhibició davant Djokovic

El tennista rus s'ha imposat al número 1 mundial per un doble 6-3 en tot just 81 minuts en pista

segea55915666 tennis   atp finals   the o2  london  britain   november 18 201118214352

segea55915666 tennis atp finals the o2 london britain november 18 201118214352 / TOBY MELVILLE

2
Jaume Pujol-Galceran

Daniïl Medvédev ha aconseguit la classificació per a les semifinals del Masters amb una contundent victòria davant Novak Djokovic per 6-3 i 6-3. El número 1 mundial s’ha vist superat per un autèntic remolí a l’O2 Arena de Londres que no ha pogut aturar en els 81 minuts que ha durat el partit.

El tennista rus, recent campió del Masters 1000 de París, s’ha mostrat implacable davant un Djokovic que després de cedir el seu servei (4-3) ha perdut la brúixola del partit. Sense solucions tàctiques per desbordar la solidesa del seu rival ja no ha guanyat cap joc més i ha tornat a perdre el seu servei i el primer set amb una doble falta i després de deixar escapar un 40-15.

Campió en cinc ocasions del torneig, Djokovic ha seguit fora de combat a la segona mànega en la qual ha cedit novament el seu servei (0-2) i ha acabat encaixant una dura derrota davant un Medvédev, fred i impassible, que l’ha dominat des del fons de la pista en tots els intercanvis llargs i que amb el seu servei (10 ‘aces’ i 79% de punts guanyats amb el servei) no li ha donat cap opció.

«Set jocs molt dolents»

«He cedit set jocs molt dolents seguits. No puc permetre que aquestes coses passin quan jugo contra els millors del món. No he trobat el ritme del partit i quan he perdut el servei ell ja no m’ha donat opcions. Ha jugat millor i mereixia guanyar», ha valorat Djokovic, després de la derrota.

Medvédev ha aconseguit una victòria que li permet assegurar-se la primera plaça del Grup Tòquio 1970 i el pas directe a les semifinals sense esperar a una tercera jornada en què s’enfrontarà a Diego Schwartzman.  L’any passat el tennista rus, debutant a les Nitto Finals ATP no va poder guanyar cap partit.

Djokovic haurà ara de guanyar el seu pròxim partit davant Alexander Zverev per aconseguir també el seu pas a semifinals. En el partit del migdia el tennista alemany s’ha imposat a Schwartzman per 6-3, 4-6 i 6-3.

Torn per a Nadal

Aquest dijous, en la jornada nocturna (no abans de les 21.00 hores, Movistar), Rafael Nadal es jugarà també el pas a les semifinals amb el grec Stefanos Tsistsipas, campió de l’any passat del torneig. El vencedor s’haurà de creuar dissabte, en semifinals, davant Medvédev, primer classificat. Per la seva banda, Dominic Thiem, que aquest dijous s’enfrontarà al rus Andrei Rublev, haurà d’esperar a conèixer el seu rival que sortirà del duel entre Zverev i Djokovic de divendres.

En el torneig de dobles Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos estan a un pas de les semifinals després d’imposar-se al croat Mate Pavic i el brasiler Bruno Soares per 7-6 (4), 6-7 (4) i 10-8.  El doble hispanoargentí jugarà divendres l’últim partit davant Jurgen Melzer i Roger Vasselin.