Nitto Finals ATP

Thiem arrabassa la victòria a Nadal en una batalla al límit

El tennista austríac s'ha imposat al mallorquí en la segona jornada del Masters per 7-6 i 7-6

rpaniagua55902240 austria s dominic thiem reacts after winning the first set a201117164506 / GLYN KIRK

rpaniagua55902240 austria s dominic thiem reacts after winning the first set a201117164506
rpaniagua55902183 spain s rafael nadal reacts after returning against austria 201117164446

/

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Glceran

Rafael Nadal ha cedit la primera derrota al Masters en una dura batalla davant Dominic Thiem, que li ha aigualit el seu gran inici de torneig davant Rublev per imposar-se per 7-6 (9-7) i 7-6 (7-4) en una batalla total.

El tennista austríac, número 3 mundial i últim campió de l’Open dels Estats Units, ha sumat la seva segona victòria en el torneig i podria assegurar-se el pas a les semifinals si en el partit nocturn Andrey Rublev guanyés Stefanos Tsitsipas. Nadal haurà d’esperar a l’última jornada davant Tsitsipas per assegurar-se el lloc.

«Ha sigut un gran partit, decidit per petits detalls. Thiem ha estat increïble tota l’estona i jo també he estat bé. Les meves sensacions, malgrat haver perdut, no són negatives. Després d’avui em veig amb més possibilitats de fer un gran torneig», ha valorat el número 2 mundial.

Tenia raó en el que deia. El partit ha sigut una batalla al límit per mantenir el servei, amb cops espectaculars per aixecar del seient als 17.000 espectadors que haurien omplert les grades de l’O2 Arena, si la pandèmia del coronavirus no hagués obligat a jugar aquesta edició del Masters sense públic.  Defensa i atac al límit en cada cop. Cap dels dos va concedir ni un ‘break point’ en els 12 primers jocs fins a forçar el ‘tie-break’.

Avantatge perdut

En el desempat, Nadal va disposar d’un gran avantatge a l’avançar-se 5-2 i tenir dos punts amb el seu servei per decidir el primer set. Thiem es va regirar i es va jugar cada punt a cara o creu amb cops guanyadors per recuperar el desavantatge. L’austríac va aconseguir igualar 5-5 tot i que una doble falta li va fer témer el pitjor.

Nadal disposava d’un tercer ‘set ball’, una altra vegada amb el servei en el seu poder i 7-6 al marcador. De nou el va desaprofitar i Thiem, en canvi, el va aconseguir a la primera, per a desesperació de Nadal.

Semblava que Nadal donaria la volta a la situació quan, després d’una hora i 49 minuts, va aconseguir el primer ‘break’ per avançar-se 4-3 i poder forçar un tercer set. Thiem va insistir a jugar-se cada punt com si fos l’últim que jugava en la seva vida i el premi va ser fer el ‘break’ a Nadal  (4-4).

‘Tie-break’ definitiu

No només això, Thiem va disposar dels tres ‘match ball’ (0-40) per rematar el partit. Nadal ho va evitar traient forces i jugant amb valentia. Thiem va aguantar el cop i va portar el duel a un nou ‘tie-break’, de nou a cara o creu. El partit no mereixia un final millor.

Notícies relacionades

La igualtat havia sigut total i en la mort sobtada es va mantenir fins al 3-3. Nadal havia aconseguit abans un ‘mini break’ (0-1), però Thiem el va recuperar per avançar-se 6-3 i firmar la seva victòria inapel·lable en el cinquè ‘match ball’. «Aquesta ha sigut una de les millors victòries de la meva carrera», va assegurar el tennista austríac, últim campió de l’Open dels Estats Units.

Resultats i programa del torneig a la web Nitto Finals ATP

Temes:

Rafa Nadal