Roland Garros es posa en marxa sota la pluja i el fred

Nadal debuta aquest dilluns davant un desconegut però en les pitjors condicions per al seu joc

El torneig estrena el primer dia el sostre de la central Phillipe Chatrier i Azarenka marxa de la pista per les condicions

jmexposito55138998 victoria azarenka of belarus in action against danka kovinic200927174635

jmexposito55138998 victoria azarenka of belarus in action against danka kovinic200927174635 / AFP7 Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Roland Garros ha obert les portes en les pitjors condicions que podien esperar-se. Amb fred, pluja i vent. Un clima inèdit que ha obligat a estrenar el primer dia el sostre retràctil de la nova central Phillipe Chatrier amb el partit entre el belga David Goffin i el jove italià Jannik Sinner

Sinner ha sigut el primer jugador de la història del torneig a aconseguir la victòria sota sostre i donar la sorpresa a l’imposar-se a Goffin de forma contundent per 7-5, 6-0 i 6-3 en el primer partit que disputava a París. L’italià, de 19 anys i 74 mundial, ha sigut qui millor ha sabut aprofitar les condicions de la pista i les noves pilotes al sorprendre amb el seu potent tennis Goffin, cap de sèrie número 11. 

Sota aquestes condicions la tennista bielorussa Victoria Azarenka que obria la jornada a la segona central Suzanne Lenglen, descoberta i sense públic a les grades, ha marxat de la pista als 20 minuts d’iniciar el partit contra la tennista de Montenegro Danka Kovinic quan dominava per 2-1.

 

L’ex número 1 mundial i recent finalista de l’Open dels Estats Units ha marxat de la pista després d’argumentar a la jutge de cadira que estava «congelada i no es pot jugar», li ha dit. Posteriorment, una hora després, quan Azarenka ha tornat a la pista ja només ha cedit dos jocs més davant Kovinic (6-1, 6-2) per arribar a la segona ronda.

En la resta de pistes, malgrat aquest plovisqueig, es van continuar jugant els partits i en la nova Philippe Chatrier amb 750 espectadors privilegiats que es van guanyar la plaça en un sorteig entre els 5.000 que inicialment havien comprat les seves localitats, abans que el govern francès decretés la rebaixa de públic a només un miler. Els altres 250 seran cada dia convidats a les llotges dels patrocinadors del torneig.

Prova per al campió

Nadal no va despertar massa content aquest diumenge al veure el cel. Dia gris, plomís i fred. El contrari del temps que li agrada.  I les previsions no sembla que hagin de canviar aquest dilluns, quan debuti davant el bielorús Egor Gerasimov, 27 anys i 83 mundials.

Però el que menys li preocuparà quan trepitgi la nova Phillippe Chatrier serà segurament  el rival que l’espera.  Un tennista que juga per primera vegada al Roland Garros (ha disputat quatre prèvies en anys anteriors) i que porta 51 partits (21 derrotes) en el circuit des del seu debut professional el 2010.

Ni en les pitjors condicions possibles sembla que Gerasimov pugui donar problemes a Nadal. El partit servirà al número 2 mundial per començar a habituar-se en aquest insòlit i estrany Roland Garros.

Humitat, fred, pistes lentes, sostre cobert i boles «com pedres», segons les va descriure després de provar-les. Serà un bon test per adaptar-se i agafar el ritme que li falta després de gairebé set mesos sense competir i amb només tres partits disputats en terra aquest any.

Sorribes cau contra Halep

Notícies relacionades

«La bola era pesada i casi no s’aixecava», deia Simona Halep que va jugar el segon partit en la central davant l’espanyola Sara Sorribes. A la romanesa, primera cap de sèrie, que celebrava el seu 29 aniversari, li va costar adaptar-se i va arribar a estar 4-2 en contra, però quan va trobar la manera de jugar va encadenar una sèrie de 10 jocs seguits per emportar-se la victòria final (6-4, 6-0)

Tots els resultats de la jornada a la web oficial de Roland Garros

Temes:

Roland Garros