Tennis

Nadal i Djokovic s'apunten a la gira americana

zentauroepp51749571 serena nadal djokovic200115122856

zentauroepp51749571 serena nadal djokovic200115122856 / AAPIMAGE DPA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Novak Djokovic i Rafael Nadal figuren entre els preinscrits del Masters 1.000 de Cincinnati que aquest any es disputarà a les instal·lacions de l’Open dels Estats Units a Nova York a partir del 20 d’agost i que suposarà la tornada del tennis en el circuit ATP.

Tot i que els dos tennistes no semblaven disposats a viatjar als Estats Units per la pandèmia del coronavirus, al final s’han inscrit en el torneig en una llista en la qual apareixen també Dominic Thiem (número 3 mundial), Daniïl Medvédev (campió de l’any passat), Stefanos TsitsipasAlexander ZverevMatteo BerrettiniDavid GoffinRoberto BautistaDiego Schwartzman i Grigor Dimitrov, entre els més destacats. 

Tant Nadal com Djokovic no han confirmat la seva presència però la seva inscripció és un signe positiu per als organitzadors del torneig que, en la categoria femenina, també han rebut la inscripció de Serena Williams. Durant aquestes últimes setmanes Nadal havia estat entrenant a la seva acadèmia de Manacor i només ha confirmat la seva participació al Masters 1.000 de Madrid.

Els jugadors inscrits en el torneig de Cincinnati tenen fins al dia abans que es realitzi el quadro per poder esborrar-se del torneig, per la qual cosa no es por afirmar la presència de cap d’ells fins a l’últim moment. 

La quarantena, el problema

Nadal no decidirà si viatja als Estats Units per participar en la gira americana fins que conegui realment la situació sanitària a Nova York i el protocol que haurà de seguir per jugar a l’Open dels Estats Units (31 d’agost), on defensa el títol. El gran problema per als tennistes rau en l’obligació d’haver de passar una quarantena. Una situació complicada per tornar després a Europa i poder participar en la gira de terra que començarà amb el Masters 1.000 de Madrid, l’endemà de la final de Flushing Meadows. 

«Si quan els jugadors tornin dels Estats Units han de passar una quarantena, serà impossible que puguin jugar a Madrid i Roma. Això significa que passaran dues setmanes sense fer res en una habitació d’hotel just abans d’embarcar-se en un Grand Slam en terra batuda. Em sembla una bogeria», valorava Patrick Mouratoglou, entrenador de Serena Williams.

Notícies relacionades

La situació sanitària a Nova York sembla que està millorant i la federació americana de tennis ha muntat una autèntica bombolla de protecció per organitzar els seus dos tornejos amb un protocol de mesures dràstiques a les instal·lacions, sense públic a les grades i amb els jugadors concentrats en dos hotels de Nova York. Però malgrat això, els tennistes tampoc saben si podran desplaçar-se als Estats Units i si els permetran l’entrada segons els país d’on vinguin.

Barty renuncia

Davant d’aquesta situació, la número 1 mundial, l’australiana Ashleigh Barty, ha anunciat la seva baixa de la gira americana. «El meu equip i jo hem decidit que aquest any no viatjarem als Estats Units. No ha sigut fàcil prendre aquesta decisió, però encara existeixen riscos significatius a causa de la Covid-19 i ara mateix no em sento còmoda posant-nos al meu equip i a mi en aquesta posició de risc», ha escrit Barty a les xarxes socials. La tennista australiana també està valorant si jugar la gira europea de terra i Roland Garros, on defensa el títol.