Canvis en el calendari tennístic

Nadal centra el seu retorn a la gira de terra europea

L'ATP anuncia la suspensió del torneig de Washington que havia d'obrir la gira americana a l'agost

rozas53648089 rafa nadal  videoconferencia compa eros del tenis200604133253

rozas53648089 rafa nadal videoconferencia compa eros del tenis200604133253

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La possibilitat que Rafael Nadal jugui la gira americana en la qual s’havia de reprendre el circuit del tennis professional sembla gairebé totalment descartada pel número 2 mundial que ha començat a entrenar-se a les pistes de terra batuda de la seva acadèmia de Manacor de cara als Masters 1000 de Madrid i Roma, així com Roland Garros.

La suspensió del torneig de Washington, que havia d’assenyalar la represa del circuit masculí el 3 d’agost deixa molt incerta la celebració de la gira americana amb el Masters 1000 de Cincinnati (14 d’agost) i l’Open dels Estats Units (31 d’agost).

La situació sanitària als Estats Units, on hi ha hagut gairebé quatre milions de casos confirmats des del començament de la pandèmia de Covid-19 (143.032 morts fins al 20 de juliol) i el tancament de les fronteres entre la Unió Europea i els E UA (almenys fins a l’1 d’agost), ha fet decidir els organitzadors a prendre aquesta mesura després que la WTA suspengués el torneig femení, traslladat, de moment a Lexington (Kentucky).

El torneig que s’havia de disputar a porta tancada havia anunciat unes mesures dràstiques de protocol sanitari, però finalment no semblen suficients davant de les condicions. «Amb només 23 dies per al començament del torneig, hi ha massa problemes externs sense resoldre, incloses diverses restriccions de viatge internacional, així com tendències preocupants de salut i seguretat, que ens han obligat a prendre aquesta decisió ara per ser justos amb els nostres jugadors, proveïdors i socis, perquè puguin tenir certesa entorn de la seva planificació», va explicar el director del torneig del City Open de Washington, Mark Ein als mitjans de comunicació.

Futur negre

Notícies relacionades

La continuació de la gira americana també és incerta, tant per al Masters 1000 a Cincinnati (ressituat a Nova York) com l’Open dels EUA (del 31 d’agost al 13 de setembre). La directora del Grand Slam de Nova York, Stacey Allaster, va dir al New York Times que «el pla era encadenar Cincinnati i l’US Open». La possible suspensió queda oberta fins a finals de juliol, quan els responsables del Grand Slam hauran de prendre una decisió definitiva.

La represa del circuit es donarà ara, si no hi ha canvis, el 3 d’agost a Palerm (Itàlia), tot i que la possibilitat que els circuits de l’ATP i la WTA segueixin als Estats Units és cada vegada més complicada.  L’ATP continua treballant en el calendari revisat 2020 amb una nova actualització esperada per a la pròxima quinzena en un programa provisional d’esdeveniments que inclou el final de la temporada fins a les Nitto ATP Finals el novembre a l’O2 Arena de Londres.