tornejos en risc

Wimbledon i Roland Garros afronten una possible suspensió pel coronavirus

«Seria un problema jugar a porta tancada», admet Guy Forget, director del campionat francès mentre que l'All England el cancel·laria davant de les pèrdues econòmiques d'obrir portes

undefined48560928 spain s rafael nadal lifts the trophy as he celebrates his r190609184731

undefined48560928 spain s rafael nadal lifts the trophy as he celebrates his r190609184731 / Christophe Ena

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Cancel·lat el circuit de tennis ATP de moment fins al 20 d’abril, els responsables de Roland Garros i Wimbledon s’han mostrat previnguts i no oculten la seva preocupació per la celebració dels dos Grand Slam per culpa de l’avenç del coronavirus.

A dos mesos que Roland Garros obri oficialment les seves portes el 18 de maig per iniciar la fase prèvia del torneig que començaria el 24 de maig, Guy Forget, actual director del torneig ha assegurat que «seria un problema organitzar Roland Garros a porta tancada». Davant d’aquesta mateixa possibilitat de jugar sense públic, com a mal menor, els responsables de Wimbledon mostren més dràstics i optarien per cancel·lar el torneig que hauria de començar el 29 de juny.

L’All England Lawn Tennis Club  (AELTC), organitzador del torneig, encara no ha comentat oficialment com el brot de coronavirus en curs pot afectar la seva programació. No obstant, amb el govern del Regne Unit cada vegada més criticat per alguns sectors pel seu control del brot víric, han fet aquest dilluns un comunicat sobre la situació actual.

«Estem treballant en estreta col·laboració amb el govern i les autoritats sanitàries pertinents, i estem seguint els seus consells sobre la promoció de bones pràctiques d’higiene a tot el nostre estat», ha dit Eloise Tyson, responsable de comunicació de l’AELTC.

Assegurança de cancel·lació

Wimbledon continua planificant la celebració de la 140a edició del torneig, tot i que Tyson ha explicat que «en cas que el govern ens exigís cancel·lar, les nostres pòlisses d’assegurança ens permetrien oferir reemborsar les entrades i cobrir les nostres obligacions». La possibilitat de jugar el torneig a porta tancada  sembla descartada després de la reunió que els responsables de Wimbledon van mantenir la setmana passada davant de les pèrdues gegants que això suposaria al no poder cobrar l’assegurança de cancel·lació que té el torneig. Wimbledon només s’ha suspès durant les dues guerres mundials des de la seva primera edició celebrada el 9 de juliol de 1879.

En una entrevista al diari ‘L’Equipe’, Guy Forget, expressava la seva preocupació davant de l’avenç de l’epidèmia a Europa. «Haurem de seguir les recomanacions del govern francès i de les autoritats sanitàries. Tots els tornejos estem exposats i per a nosaltres seria un problema organitzar Roland Garros a porta tancada». L’extennista francès es mostrava caut davant de la possibilitat d’un tancament del torneig. «Encara queda temps i però el temps també corre ràpid. Estudiarem totes les opcions però, en el seu cas, la prioritat és la salut dels jugadors. La decisió dependrà de la Federació Francesa de Tennis», va valorar Forget.

 

L’edició d’aquest any del Grand Slam de la terra, en el qual Rafael Nadal defensa el seu títol, tenia previst estrenar la seva nova central amb el sostre retràctil i preparava aprofitar-la per tenir una sessió nocturna amb entrades específiques al públic.

Madrid Mútua Open

Notícies relacionades

Cancel·lat el Barcelona Open Banc Sabadell per la suspensió del circuit decidida per l’ATP i a 45 dies de la celebració del Madrid Mútua Open, primer Masters 1.000 que obriria les seves portes rere els tancaments d’Indian Wells  i Miami, els responsables estan en alerta davant de l’evolució dels esdeveniments, mantenint la venda d’entrades i la preparació del torneig a la Caja Mágica on el mes de novembre passat es va disputar la Copa Davis sobre pistes dures i, ara, s’han de tornar a fer sobre terra batuda.

L’anunci de la WTA de suspendre l’activitat fins al 2 de maig a només tres dies d’iniciar el torn madrileny no és el millor senyal perquè els organitzadors del Mútua puguin ser optimistes davant del futur del torneig el 2020.

El circuit femení suspès fins al 2 de maig

La WTA ha anunciat aquest dilluns la suspensió fins al 2 de maig del circuit mundial femení de tennis, a causa de la pandèmia de Covid-19, el que afecta els tornejos de Stuttgart, Istanbul i Praga, programats per a les pròximes setmanes. En un comunicat recollit en la seva pàgina web, la WTA va confirmar la suspensió del seu circuit fins al 2 de maig, coincidint amb l’arrencada de la gira europea de terra batuda.