acte benèfic

Nadal i Federer baten el rècord de públic en un partit de tennis

Els dos jugadors van aconseguir reunir 51.954 espectadors en una exhibició per recaptar fons a Ciutat del Cap

Cape Town (South Africa), 07/02/2020.- Roger Federer of Switzerland (R) and Rafael Nadal of Spain (L) take part in a Roger Federer Foundation Learning through Play session with South African children ahead of the Match in Africa Cape Town charity event, Cape Town, South Africa 07 February 2020. Roger Federer will play Rafael Nadal in the Match in Africa Cape Town charity event at Cape Town Stadium on 07 February 2020. Presented by Rolex the Match in Africa is for the benefit of the Roger Federer foundation. (Tenis, Sudáfrica, España, Suiza) EFE/EPA/NIC BOTHMA

Cape Town (South Africa), 07/02/2020.- Roger Federer of Switzerland (R) and Rafael Nadal of Spain (L) take part in a Roger Federer Foundation Learning through Play session with South African children ahead of the Match in Africa Cape Town charity event, Cape Town, South Africa 07 February 2020. Roger Federer will play Rafael Nadal in the Match in Africa Cape Town charity event at Cape Town Stadium on 07 February 2020. Presented by Rolex the Match in Africa is for the benefit of the Roger Federer foundation. (Tenis, Sudáfrica, España, Suiza) EFE/EPA/NIC BOTHMA / NIC BOTHMA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Roger Federer i Rafael Nadal van reunir 51.954 espectadors en una exhibició de tennis que tots dos van disputar divendres a Ciutat del Cap (Sud-àfrica). El partit, batejat ‘The Match in Africa’, estava organitzat per la Fundació Roger Federer amb la meta posada, a part de polvoritzar el rècord, en recaptar més d’un milió de dòlars per als seus projectes educatius al sud de l’Àfrica. A l’exhibició també van participar, com a companys de dobles dels dos jugadors, el magnat Bill Gates i l’actor sud-africà Trevor Noah

El partit entre Nadal i Federer va permetre recaptar 3,5 milions de dòlars per a les escoles del país africà, on va néixer la mare del tennista suís. «Per a mi és un veritable plaer i un honor ser part d’aquesta nit tan especial, al final s’ha aconseguit un rècord històric dins del nostre esport i s’ha aconseguit a més per una molt bona causa. Jugar un partit d’aquest calibre és un missatge positiu per al món i que arribin notícies bones de l’Àfrica», va valorar Nadal durant la roda de premsa que va oferir juntament amb Federer després del partit.

L’anterior rècord del partit de tennis més multitudinari de la història també l’havia protagonitzat Federer en una exhibició que va jugar l’any passat a Mèxic amb l’alemany Alexander Zverev en la qual va reunir 42.517 aficionats. 

’Un dia màgic’

Per a Federer l’ocasió era «màgica», segons havia explicat ell mateix durant la sessió d’escalfament, ja que la seva mare és sud-africana i al país hi té no només família, sinó també grans records d’infància. Va ser precisament Lynette Federer l’encarregada de llançar la moneda per decidir qui començava sacant al primer duel de la nit: un set de dobles carregat d’humor en el qual Trevor Noah i Bill Gates, que va fer parella amb el campió suís, van sorprendre el públic amb les seves bones aptituds amb la raqueta.

Notícies relacionades

Federer i Gates es van apuntar la victòria per 6 jocs a 3, però Noah i Nadal es van guanyar el públic amb la seva compenetració per fer bromes. En el partit d’exhibició entre Nadal i Federer, també la victòria va ser per al suís, actual número 3 mundial, que es va imposar per 6-4, 3-6 i 6-3, en un duel el resultat del qual era el menys important, va rebre una samarreta dels Sprigboks, de mans del capità de la selecció sud-africana de rugbi, Siya Kolisi

Durant la jornada, els dos tennistes havien fet també una petita exhibició davant de l’Ajuntament de Ciutat del Cap, sota l’ombra de l’emblemàtica muntanya de la Taula i es van reunir amb nens de 5 anys procedents de les escoles ‘townships’ (antics guetos) dels afores de Ciutat del Cap. En aquest acte els van llegir contes i van jugar amb els nens per emfatitzar la importància de l’educació universal.