OPEN DE TENNIS DELS EUA

Serena buscarà el seu 24è gran davant la debutant Andreescu

La nord-americana escombra 6-3 i 6-1 Svitolina

La canadenca guanya 7-6 (7-3) i 7-5 a Bencic

Sept 5, 2019; Flushing, NY, USA;  Serena Williams of the USA reacts after defeating Elina Svitolina of Ukraine (not pictured) in a semifinal match on day eleven of the 2019 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Sept 5, 2019; Flushing, NY, USA; Serena Williams of the USA reacts after defeating Elina Svitolina of Ukraine (not pictured) in a semifinal match on day eleven of the 2019 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports / Robert Deutsch (USA TODAY Sports)

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

20 anys després de guanyar a Nova York el primer dels seus 23 grans, amb només 17 anys, Serena Williams tornarà aquest dissabte a intentar engrandir la seva llegenda i igualar, amb 24, el rècord de Margaret Court.

Una victòria devastadora per 6-3 i 6-1 sobre Elina Svitolina, que fins ara no havia cedit ni un set a l’Obert dels Estats Units, ha sigut clau perquè Williams arribi a la seva trenta-tresena final d’un gran i dècima novaiorquesa, en la qual   s’enfrontarà ambBianca Andreescu. La canadenca, que amb només 19 anys ni tan sols havia nascut quan Williams va aixecar la primera de les seves sis copes nord-americanes, ha culminat el seu meteòric ascens aquest any i ha arribat a la seva primera final d’un major desfent-se per 7-6 (7-3) i 7-5 de Belinda Bencic.

Ganes de títol

Notícies relacionades

A punt de complir 38 anys, Williams arriba en plena forma, tal com ha demostrat en partits d’aclaparador domini com el resolt en una hora i deu minuts davant de Svitolina. I no oculta les seves ganes de títol. Aquesta és la seva quarta final en un gran des que va tornar a les pistes després deser mare, el setembre del 2017, l’any en què va guanyar a Austràlia l’últim dels seus títols. I ha d’intentar superar els errors i les frustracions dels tres intents anteriors: Wimbledon l’any passat, quan va caure 6-3 i 6-3 davant d’Angelique Kerber; també el 2018 a Nova York, on va enterbolir la victòria de la jove campiona Naomi Osaka i, potser la més dolorosa, la derrota aquest any en només 56 minuts, una altra vegada a Wimbledon, davant d’una Simona Halep gairebé perfecta.

El duel generacional i de tennis, a més, està assegurat per la presència a l’altre costat de la xarxad’Andreescu, una estrella el tennis de la qual s’ha definit com a«precoçment complet».La jove, que va guanyar aquest any a Indian Wells i es va emportar el títol a Toronto precisament quan Williams es va haver de retirar per problemes a l’esquena al 3-1, també té la seva pròpia cita amb la història. Cap canadenc ha guanyat un torneig de Grand Slam.