OPEN DELS ESTATS UNITS

Osaka posa fi al somni de Gauff

La número 1 del món emociona el públic felicitant la seva jove rival i compartint la seva victòria amb ella

New York (United States), 31/08/2019.- Naomi Osaka of Japan (R) embraces Coco Gauff of the US after their match on the sixth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 31 August 2019. The US Open runs from 26 August through 08 September. (Tenis, Abierto, Japón, Estados Unidos, Nueva York) EFE/EPA/RAY STUBBLEBINE

New York (United States), 31/08/2019.- Naomi Osaka of Japan (R) embraces Coco Gauff of the US after their match on the sixth day of the US Open Tennis Championships the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 31 August 2019. The US Open runs from 26 August through 08 September. (Tenis, Abierto, Japón, Estados Unidos, Nueva York) EFE/EPA/RAY STUBBLEBINE / RAY STUBBLEBINE (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Exercint de número 1 mundial. Naomi Osaka es va imposar de forma contundent a l’emergent estrella nord-americana Cori ‘Coco’ Gauff per 6-4 i 6-0 a l’Open dels EUA.  Des del primer punt fins a l’últim la tennista japonesa va estar concentrada per sortir vencedora de la central Athur Ashe on fa un any va protagonitzar la gran sorpresa al vèncer a la final a Serena Williams. Llavors ella va tenir el recolzament de les 24.000 persones que estaven a la pista durant el partit i, especialment, després del comportament de l’exnúmero 1 mundial que no va acceptar amb esportivitat la seva derrota per una decisió del jutge de cadira. Aquest dissabte, Osaka sabia a l’entrar a la central que les grades no l'ajudarien. En aquesta ocasió el públic estava a favor d’aquesta noia de quinze anys que ha irromput en el circuit amb una força espectacular des que va vèncer a Venus Williams i va arribar els vuitens de final de Wimbledon caient davant la que seria campiona, Simona Halep.

Osaka, de 21 anys, li va donar una lliçó de tennis a la seva jove rival a la pista, però després va emocionar i es va guanyar el cor dels aficionats pel seu comportament amb Gauff, a qui es va acostar a consolar després del partit i va animar mentre la jove tennista plorava desconsolada després de la derrota. “Has triomfat, no et deixis portar per les emocions, vine amb mi i fem les declaracions les dues juntes”, va dir Osaka a Gauff. "Al principi li vaig dir que no, perquè sabia que ploraria tot el temps, però ella em va animar a fer-ho", va admetre Gauff la comentarista i extennista Mary Joe Fernández. “La Naomi ha sigut increïble. Ha sigut tan dolça amb mi, n’aprendré molt d’aquest partit”, va dir Gauff.

El reconeixement

La número 1 mundial i campiona del torneig tampoc va poder deixar d’emocionar-se després d’un partit tan especial davant una jugadora que coneix des de jove, perquè totes dues viuen a Florida, a Boca Raton, Osaka i a Delray Beach, Gauff. “Recordo que solia veure’ls entrenant-se al mateix lloc que nosaltres, i per a mi, el fet de que les dues ho hàgim aconseguit i encara continuem treballant tan dur com podem és increïble. Coco, ets genial”, deia la japonesa, que va voler felicitar els pares de la jove tennista nord-americana i valorar la seva actuació a la pista. "Crec que Coco va jugar increïble i jo no havia estat tan concentrada des que vaig guanyar la final d’Austràlia  per poder vèncer-la aquesta nit", va destacar recordant el seu triomf a Melbourne a començaments d’any. 

 

“Que li recomanaries a Coco?", li va preguntar Mary Joe Fernández que, en la seva època tennística també va ser una campiona adolescent. “Jo no puc recomanar-li res, perquè el camí de cada una és diferent. L’únic, que s’envolti de bones persones. Això és el més important”, va dir Osaka.

Notícies relacionades

 Gauff va lloar el joc d’Osaka, però va estar més sorpresa per l’actitud de la número 1 mundial.  No és normal en el circuit veure un gest d’empatia i sensibilitat com el que va tenir la tennista japonesa. “Després del partit ha demostrat que és una veritable esportista. Capaç de tractar a la pista el seu rival com si fos la pitjor enemiga, però després ser la seva millor amiga", deia  emocionada la tennista nord-americana que continuarà en el torneig jugant els dobles amb Catherina McNally, una altra jove nord-americana de 17 anys.

Els vuitens femenins

Osaka jugarà els vuitens de final amb la suïssa Belinda Bencic (13 mundial) que es va classificar per a la ronda sense jugar, després de l’abandonament per lesió de l’estoniana Anette Kontaveit. Els altres partits de vuitens enfrontaran la croata Dona Vekic amb l’alemanya Julia Goerges; la nord-americana Taylor Townsend, botxí de Simona Halep, contra la canadenca Bianca Andreescu; la nord-americana Kristie Ahn contra la belga Elise Mertens; la ucraïnesa Elina Svitólina  davant la nord-americana Madison Keys; la britànica Johanna Konta amb la txecoslovaca Karolína Plísková; la nord-americana Serena Williams contra la croata Petra Martic i la xinesa Qiang Wang davant l’australiana Ashleig Barty.

Temes:

Open dels EUA