L'OPEN DELS ESTATS UNITS

Nadal arriba als vuitens de final com Djokovic i Federer

aguasch49649598 rafael nadal  of spain  returns a shot to hyeon chung  of so190831213126

aguasch49649598 rafael nadal of spain returns a shot to hyeon chung of so190831213126 / Eduardo Munoz Alvarez

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Primera setmana superada. Rafael Nadal ha arribat als vuitens de final de l’Open dels Estats Units a l’imposar-se al sud-coreà Hydeon Chung per 6-3, 6-4 i 6-2 un dia després que ho aconseguissinNovak Djokovic i Roger Federer, contra qui lluita per guanyar el títol a Nova York i sumar un Grand Eslam més al seu palmarès.

Nadal no va jugar el partit de segona ronda contra l’australià Thanakis Kokkinakis, que es va retirar per uns problemes físics, i això el va fer començar el seu partit contra Chung amb moltes precaucions, malgrat que el tennista sud-coreà, que va arribar a estar al lloc 19 mundial el 2018, ara ocupa la plaça 170 i està tornant a la competició després de diverses lesions que han frenat la seva progressió.

Cilic, pròxim rival

Per al número 2 mundial era gairebé com tornar a reiniciar el torneig. Contra Chung jugava el seu segon partit en tres setmanes i això no ajuda a agafar el millor ritme de competició. Tampoc ajudava la humitat que hi havia a la central Arthur Ashe. Nadal no semblava còmode a la pista davant d’un jugador com Chung, que arribava amb més rodatge després de superar els tres partits de la fase prèvia i els dos següents en cinc sets. L’últim, contra Fernando Verdasco en què el tennista sud-coreà va remuntar un 5-3 i un ‘match ball’ en contra.

Nadal va evitar qualsevol esforç innecessari a la pista i va esperar el moment per trencar el servei de Chung.  Ho va aconseguir en el sisè joc del primer set i ja no va deixar escapar l’avantatge per apuntar-se el primer set en 43 minuts. Va repetir la jugada, també en el sisè joc, per apuntar-se la mànega en 52 minuts. En el tercer i definitiu, Nadal va trencar en dues ocasions més la sacada de Chung per certificar el partit en dues hores.

Nadal s’enfrontarà en la pròxima ronda, aquest dilluns, amb el croat Marin Cilic (campió del 2014) que s’ha imposat a John Isner per 7-5, 3-6, 7-6 (6) i 6-4. Nadal, per enfrontar-se amb opcions amb Cilic, diu que el partit “passa per mantenir el servei. Necessito estar enfocat per acceptar el desafiament i llest per jugar el meu nivell més alt”.

Djokovic i Federer havien aconseguit passar a vuitens de final el dia anterior. Cap dels dos va tenir problemes. El campió va vèncer el nord-americà Denis Kudla (6-3, 6-4, 6-2) i el suís, al britànicDaniel Evans (6-2, 6-2, 6-1.  Aquest diumenge, a Djokovic l’espera el suís Stan Wawrinka, que el va guanyar a la final del 2016, mentre que Federer s’enfrontarà al belga David Goffin que va eliminar l’asturià Pablo Carreño per 7-6 (5), 7-6 (9) i 7-5.

La guerra de Medvedev

Com Carreño, la setmana gran del torneig tampoc podrà acompanyar NadalFeliciano López, eliminat per Daniïl Medvédev per 7-6 (1), 4-6, 7-6 (9) i 6-4. El tennista, rus que ha arribat a Nova York com el jugador més en forma de la gira americana (finals a Washington i Mont-real i títol a Cincinnati), va mostrar a la pista la raó d’aquests bons resultats, però també un comportament antiesportiu.

Notícies relacionades

En el primer set, amb 5-5, Medvédev va arrabassar la tovallola de males maneres de la mà d’un aplegapilotes i després l’hi va llançar a la cara. El seu gest va ser xiulat pel públic i el jutge de cadira el va sancionar amb un avís. Medvédev va respondre tirant la raqueta contra la seva cadira mentre feia un gest obscè cap a les grades que es va veure a les pantalles de la pista. Els aficionats no van perdonar el tennista rus, a qui van esbroncar constantment fins al final del partit. “Vull que tots sabeu que, quan dormiu aquesta nit, vaig guanyar gràcies a vosaltres, per l’energia que em vau donar”, va dir assenyalant a les grades.

Andújar, a vuitens

Juntament amb Nadal, també hi haurà a vuitens de final Pablo Andújar que va vèncer el kazakh Alexander Bublik per 6-4, 6-3 i 6-2. Als seus 33 anys el tennista espanyol ha aconseguit per primera vegada en set participacions arribar a la setmana gran a Nova York i aquest dilluns s’enfrontarà al guanyador del duel entre Gael Monfils i Denis Shapovalov. “Quan vaig guanyar no m’ho podia creure. Aquesta victòria és un regal”, va assegurar Andújar, número 70 mundial.