VICTÒRIA CONTUNDENT

Nadal domina Sousa per accedir als quarts de Wimbledon

rpaniagua48991076 tennis   wimbledon   all england lawn tennis and croquet clu190708143954

rpaniagua48991076 tennis wimbledon all england lawn tennis and croquet clu190708143954 / CARL RECINE

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Sense problemes i amb contundència. Rafael Nadal s’ha classificat per als quarts de final de Wimbledon, desfent-se del portuguès Joao Sousa per 6-2, 6-2 i 6-2. El número 2 mundial no ha deixat escapar l’oportunitat d’enfrontar-se a un principiant a aquest nivell per sumar la 52a victòria en el torneig. 

Nadal ha entrat a la pista amb la directa posada des del primer punt. En 14 minuts anava 4-0 i només havia deixat escapar dos punts. Sousa no ha tingut ni temps d’aclimatar-se a un escenari que el tennista portuguès trepitjava per primera vegada, acostumat a jugar a les pistes exteriors a la central. 

Difícil de seguir

Sousa era conscient que era en aquest escenari perquè a l’altre costat de la xarxa el seu rival era el número 2 mundial, dues vegades campió de Wimbledon (2008 i 2010), guanyador de 51 partits sobre aquesta herba, que hi té una plaça gairebé fixa juntament amb Roger Federer Novack Djokovic. I sobre la pista va demostrar que no només és qüestió de palmarès, ja que Nadal va tocar una música difícil de seguir per a Sousa (69è mundial).

En mitja hora Sousa havia cedit el primer set i en 1 hora i 48 minuts s’havia acomiadat d’haver jugat, possiblement, el millor torneig de la seva vida però havent guanyat només sis jocs en el seu últim partit. Nadal ha passat de ronda sense cedir un set en els quatre partits disputats fins al moment. Un bon símptoma de cara al seu repte de tornar a guanyar el títol. 

Notícies relacionades

El pròxim rival de Nadal dimecres, en quarts de final, sortirà del guanyador que enfronta els nord-americà Sam Querrey (semifinalista el 2017) i Tennys Sandgren (97è mundial).

Amb Nadal també hi haurà en la ronda de quarts de final Roberto Bautista, que s’ha imposat al francès Benoit Paire per 6-3, 7-5 i 6-6-2. Per al castellonenc, serà la primera ocasió que és en aquesta ronda, en la qual s’enfrontarà al guanyador del partit entre el canadenc Milos Raonic (15è mundial) i l’argentí Guido Pella (26è mundial).