amb dubtes físics

Nadal: "S'ha de guanyar no per ser home o dona, sinó pels mèrits"

El tennista mallorquí, afectat per un virus estomacal, debuta dimecres al Mutua Madrid Open

GRAF5226. MADRID, 07/05/2019.- El tenista Rafa Nadal, ofrece una rueda de prensa durante el Mutua Madrid Open que se disputa en la Caja Mágica, en Madrid. EFE/ Javier Lizón

GRAF5226. MADRID, 07/05/2019.- El tenista Rafa Nadal, ofrece una rueda de prensa durante el Mutua Madrid Open que se disputa en la Caja Mágica, en Madrid. EFE/ Javier Lizón / Javier Lizón (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Rafael Nadal va rebutjar aprofundir sobre la desigualtat entre els home i les dones en esports al marge del tennis, tot i que va remarcar que l’ideal és que els guanys siguin més grans o més petits en funció dels mèrits de cadascú, i no per ser d’un sexe o d’un altre. "Què més voldria jo que els homes i les dones fóssim exactament iguals i tinguéssim els mateixos drets. Tinc una mare i una germana i són el que més estimo del món. En algunes coses guanyaran més les dones i en d’altres els homes, però s’ha de guanyar per ser millor, no per ser home o dona. Pels mèrits i pel que generes", va dir Nadal al Mutua Madrid Open.

Preguntat per què no havia arribat la igualtat entre homes i dones en esports al marge del tennis va dir: "No sé en què es basa la desigualtat en el futbol, el bàsquet o el modelatge. Per què guanyen més les dones en el modelatge que els homes. De vegades fem preguntes capcioses amb les quals es busca polèmica".

Virus estomacal

Notícies relacionades

"Però com que intento evitar la hipocresia contesto. Però digui el que digui us interessa tenir un titular més que el que jo dic i no m’estendré a contestar. Jo contesto correctament i coherentment i de vegades es tergiversa", va aclarir el número dos del món. 

Aquestes declaracions les va fer aquest dimarts, abans del debut del tennista, previst per a dimecres, al Mutua Madrid Open, on s’enfrontarà al prometedor canadenc de 18 anys, Felix Auger-AliassimeNadal, en el terreny esportiu, va afirmar que està en un estat de forma incert a causa d’un virus estomacal que va patir diumenge. No obstant, va dir, no el preocupa arribar Roland Garros sense triomfs previs en tornejos de terra batuda.

Temes:

Rafa Nadal