MADRID OPEN DE TENNIS

Ferrer supera Bautista i prolonga el seu comiat

El jugador alacantí venç en tres sets i es creuarà ara amb Alexander Zverev

lmendiola48056867 graf5537  madrid  07 05 2019   los tenistas espa oles david 190507204249

lmendiola48056867 graf5537 madrid 07 05 2019 los tenistas espa oles david 190507204249 / Kiko Huesca

2
Es llegeix en minuts

David Ferrer va superar el dolor i el coratge de Roberto Bautista per batre’l per 6-4, 4-6 i 6-4, i prolongar el seu comiat del tennis al Mútua Madrid Open, accedint a la segona ronda, per a la qual també es van classificar sense problemes el número 1 mundial Novak Djokovic després de vèncer el nord-americà Taylor Fritz (6-4, 6-2) i el suís Roger Federer, botxí del francès Richard Gasquet (6-2, 6-3).

Va ser una dura batalla, com les tres anteriors entre els dos espanyols a l’Open d’Austràlia el 2017 o a Wimbledon i l’Open dels EUA el 2013. Tots dos es van batre fins a l’últim esforç sense deixar res per a la galeria, però va ser David el que es va emportar el triomf en dues hores i 36 minuts.

Tot, o gairebé tot, estava preparat per al comiat de ‘Ferru’. Allà l’esperaven els seus pares Jaime i Pilar, la seva dona Marta Tornel i el seu fill Leo, jugadors com Marc López, i entrenadors com Carlos Moyá i Fernando VicenteFeliciano López, director del torneig, i Manolo Santana, el seu president d’honor.

Tots volien ser-hi per donar l’últim adeu a David, però el jugador de Xàbia es va negar a rendir-se i va abandonar la pista central de la Caja Mágica, abraçat amb Bautista i amb la victòria 734 de la seva carrera a la butxaca, després de disputar 1.110 partits.

Jugar amb dolor

El públic de la Manolo Santana es va aixecar per ovacionar Ferrer després de la seva victòria èpica, aconseguida com gairebé sempre amb dolor, ja que ell mateix va reconèixer que en els últims dies s’havia trobat malament.

“Gràcies, vull acabar de la millor manera possible, sent competitiu i mostrant el meu tennis fins a l’última pilota”, va dir Ferrer a peu de pista. “Avui he guanyat a un gran amic i company, i cal donar-li ànims, i al públic gràcies, perquè m’haurà de suportar un dia més”, va afegir. “He tingut problemes físics”, va admetre Ferrer, “he estat uns dies al llit, i ara em sento feliç, més que res per com he sabut patir i treure-ho endavant”.

“¿I per què et retires?”, li va preguntar Alex Corretja, comentarista de Televisió Espanyola. “Em retiro perquè demà no sé com estaré o com m’aixecaré. Perquè sé que el meu millor nivell no el podré donar. I perquè vull acabar la meva carrera fent partits com els d’avui, amb il·lusió”.

Il·lusió va ser el que va demostrar Ferrer, que fins i tot va haver de ser atès a la pista, per uns problemes al maluc i al quàdriceps esquerre, que van fer témer per la seva retirada.

‘Ferru’ s’havia fet mal a l’intentar arribar a una gran deixada de Bautista que l’alacantí va guanyar, davant del dubte de si la bola havia botat dues vegades, cas en què el mateix Ferrer va concedir repetició.

Ara l’espera l’alemany Alexander Zverev amb qui s’enfrontarà aquest dimecres. David ja l’ha guanyat aquest any a Miami.

Derrota de Sorribes

La japonesa Naomi Osaka, número 1 del món, va acabar amb l’última de les quatre espanyoles del Mutua Madrid Open, Sara Sorribes, al vèncer-la aquest dimarts per 7-6 (5), 3-6 i 6-0.

La jugadora de Castelló, recolzada en la velocitat de les seves cames i el costum de jugar sobre pistes de terra batuda, va ser capaç d’igualar el partit i obligar a Osaka, campiona dels dos últims Grand Slams (Open dels Estats Units 2018 i Open d’Austràlia 2019), a patir fins al final.

Notícies relacionades

Després de dos sets impecables en els quals va aconseguir jugar de tu a tu amb la nipona, al tercer, Sara es va quedar sense gasolina i no va poder completar la remuntada.

D’aquesta forma, el quadro femení es queda ja sense representants espanyoles. Sorribes n’era l’última, després de les derrotes de Garbiñe Muguruza, Carla Suárez i Lara Arruabarrena.