OPEN BANC SABADELL

Nadal s'emporta un bon ensurt abans d'enfrontar-se a Ferrer

El campió cedeix un set i evita el KO abans de desfer-se de l'argentí Mayer en el seu debut a Barcelona

jdomenech47876367 spain s rafael nadal serves the ball against argentina s leo190424182344

jdomenech47876367 spain s rafael nadal serves the ball against argentina s leo190424182344 / Manu Fernandez

4
Es llegeix en minuts

 

Un se sent alliberat en el camí del seu comiat, l’altre està intranquil i ansiós per recuperar la millor dinàmica del seu joc. David Ferrer i Rafael Nadal se citen avui a la central del Reial Club de Tennis Barcelona amb sensacions ben diferents.

Ferrer arriba als vuitens de final pletòric després de superar les dues primeres rondes cedint només vuit jocs després de desfer-se ahir del francès Lucas Pouille (6-3, 6-1). Nadal ho fa amb molts dubtes i després de patir un ensurt en la seva estrena alBarcelona Open Banc Sabadell en què l’argentí Leonardo Mayer el va tenir contra les cordes abans de cedir la victòria per 6-7 (7-9), 6-4 i 6-2, després de 2 hores i 49 minuts de batalla per evitar una eliminació sorprenent.

Ferrer afronta la penúltima batalla, feliç i tranquil. “Sense pensar de més, les coses surten millor”, deia. Després d’anunciar la seva retirada s’ha tret un pes de sobre. Ara disfruta a la pista. Veient-lo jugar ningú diria que està a dos passos de la seva jubilació tennística. Al contrari que Nadal.

“Jugar amb Rafa és un regal”,deia Ferrer que afrontarà el partit més lliure que mai hagi jugat dels 31 que tots dos han disputat des que es van enfrontar per primera vegada el 2003, sobre l’herba de Stuttgart, amb victòria per a l’alacantí. Després, només ha pogut guanyar-lo cinc vegades més, l’última el 2014 a quarts de final de Montecarlo (6-3, 6-2).

Tornar a guanyarNadal  li continua semblant complicat. “No somio a guanyar el Godó, ni tinc expectatives de res”, advertia Ferrer. Coneix Nadal perfectament. El mallorquí és el campió, ha guanyat 11 vegades el títol i li ha guanyat la final quatre vegades (2008, 2009, 2011 i 2012).

 Primer set cedit des del 2015

Nadal no ho tenia tan clar després de la seva estrena davant Mayer. Per primera vegada va cedir un set a Barcelona dels 15 últims partits des que va caure a vuitens del 2015 davant l’italià Fabio Fognini, el mateix home que la setmana passada el va eliminar a les semifinals de Montecarlo i que aquest dimecres va anunciar la seva baixa a Barcelona per problemes musculars.

“Serà un partit especial amb un molt bon amic. Veurem que passa demà. El David juga sense pressió. Sap que és l’últim de l’últim i juga més alegre i despreocupat. Si el vull guanyar he de millorar bastant”, va analitzar. El número 2 mundial admetia que no estava “en el millor moment” i que davant Mayer va estar “fluix”.  “La realitat és aquesta, l’únic positiu d’avui ha sigut la capacitat d’aguantar i l’actitud per acabar guanyant el partit”.

En cap altre moment, encara jugant a mig gas, Nadal no hauria deixat escapar un 5-3 en la primera mànega i un ‘set ball’ amb 5-4 i uns altres dos més en el ‘tie-break’ per acabar entregant-lo a Mayer que, en cinc enfrontaments anteriors mai li havia guanyat un set. “No ha sigut el que esperàvem, massa errades”, reconeixia Carlos Moyà

Nadal remata un punt a la xarxa. / MANU FERNÁNDEZ (ap)

Nadal només estava satisfet d’haverevitat el KO. A la sala de premsa intentava analitzar la situació que està vivint en el seu retorn a la competició després dels problemes al genoll dret que el van fer abandonar a les semifinals d’Indian Wells.

“No crec en varetes màgiques. Cal acceptar que no estic en el millor moment. Tinc l’esperança que trobaré el camí per jugar bé”

Rafael Nadal

Número 2 mundial

“Tinc l’esperança i la confiança que tornaré a trobar el camí per jugar bé, tot i que no crec en varetes màgiques. El camí ha de ser pausat,  no es poden pujar els esglaons de cinc en cinc. Porto 18 mesos que pujo alguns esglaons i després torno a baixar-ne per motius físics. Tant de bo pugui pujar tota l’escala. Necessito pujar-la i per això he de recuperar l’essència de cada esglaó”, deia amb una gorra taronja calada fins a les celles.

Notícies relacionades

Nadal va negar, de tota manera, estar preocupat per la situació. “Portem uns temps complicats. Cal acceptar-ho. No estic en el millor moment. Torno a sortir d’un problema físic i això afecta a nivell tennístic i mental”, deia.

En aquests 18 mesos, des de l’Obert d’Austràlia en què es va retirar en el cinquè set amb Marin Cilic, Nadal ha estat damunt una muntanya russa en la qual ha compaginat els èxits amb els problemes físics que han trencat la continuïtat que el seu tennis necessita. Trepitjar un altre cop la terra li havia de permetre un respir tot i que de moment no ha començat com volia. AvuiDavid Ferrer l’esperarà als vuitens i Nadal és el primer que sap que haurà d’estar més encertat si vol continuar pujant escales.

Només quatre espanyols ‘vius’ als vuitens