Mugurza guanya l'Obert de Monterrey

La tennista espanyola va derrotar a la final la bielorussa Azarenka, que es va retirar lesionada

-FOTODELDIA- AME7859. MONTERREY (MÉXICO), 07/04/2019.- La tenista española Garbiñe Muguruza posa con el trofeo de finalista tras un partido contra la bielorrusa Victoria Azarenka, este domingo, durante el Abierto de Tenis de Monterrey (México). EFE/ Miguel Sierra

-FOTODELDIA- AME7859. MONTERREY (MÉXICO), 07/04/2019.- La tenista española Garbiñe Muguruza posa con el trofeo de finalista tras un partido contra la bielorrusa Victoria Azarenka, este domingo, durante el Abierto de Tenis de Monterrey (México). EFE/ Miguel Sierra / Miguel Sierra (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Garbiñe Muguruza va obtenir aquest diumenge el títol de l’Obert de Monterrey al derrotar la bielorussa Victoria Azarenka, que es va retirar per lesió en el segon set quan el partit anava 6-1 i 3-1 a favor de la tennista espanyola. Muguruza, 19a del rànquing mundial, va començar de la millor manera, amb una ruptura en el primer joc en el qual va marcar diferència amb el seu bon revés paral·lel a dues mans. Va confirmar el trencament en el següent i a partir d’allà es va encaminar a la victòria.

Azarenka, jugadora 67 de la WTA, va mostrar un bon nivell en l’arrencada del quart joc en el qual va tenir tres oportunitats de trencar el servei de Muguruza, però no va poder tancar i l’espanyola es va aixecar amb bona efectivitat en la seva primera sacada i una altra vegada precisos cops amb el seu revés paral·lel.

El cinquè joc

El contrari va passar en el cinquè joc. Muguruza va provocar un 'deuce' i va obligar la bielorussa a llançar dues pilotes més enllà de les línies per anar-se’n per davant 4-1 amb una altra ruptura de sacada. Al final del set, Azarenka va començar a mostrar dificultats físiques, els seus moviments van deixar de ser harmònics i es va queixar d’una molèstia a la cama esquerra a l’altura de la tíbia. Muguruza ho va aprofitar tot, va fer bona la seva sacada i va trencar en el setè joc.

Notícies relacionades

'Vika', que no guanya un torneig des que va vèncer justament Muguruza  en el Masters 1.000 de Miami el 2016 l’única vegada que s’havien enfrontat, es va veure disminuïda en l’arrencada del segon set, es va queixar de dolor, no obstant va insistir fins que en el tercer joc Muguruza li va trencar la sacada i la va posar amb tot en contra.

En condicions desiguals la bielorussa, que ahir havia eliminat l’alemanya Angelique Kerber, primera favorita, va acceptar la rendició amb la qual Muguruza, que va venir de menys a més en el campionat, va assegurar el seu setè títol com a professional, primer el 2019.