Nadal i Federer es creuen avui a les semifinals d'Indian Wells

El mallorquí s'ha imposat a quarts al rus Karén Khatxànov per un doble 7-6

amadridejos47371488 rafael nadal  of spain  misplays a shot from karen khachanov190316002822

amadridejos47371488 rafael nadal of spain misplays a shot from karen khachanov190316002822 / Mark J Terrill

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Dos anys després de creuar-se per última vegada a Indian Wells, el 2017, Rafael Nadal i Roger Federer avui tornaran a enfrontar-se a les semifinals del Masters 1.000 del desert californià, després que el tennista mallorquí eliminés el rus Karén Khatxànov per 7-6 (7-2) i 7-6 (7-2)  i el suís, el polonès Hubert Hurkacz per 6-4 i 6-4.

Nadal, que augmenta a 6-0 el seu registre de duels directes amb Khatxànov, arriba a la semifinal al desert californià sense haver cedit un sol set encara al torneig. El tennista mallorquí va comptar amb el recolzament del públic des del primer moment, cosa que es va percebre quan va cedir de primeres un 0-30 i va deixar escapar el primer joc.

El rus, que restava de forma fantàstica i provava de desplaçar el seu rival a la mínima, va deixar la seva empremta de primeres i semblava adaptar-se molt millor al fort vent que bufava a la pista principal del desert californià, ja que es va col·locar amb 0-2. Nadal ha aconseguit igualar el marcador i trencar el servei de Khatxànov en el sisè joc (3-3) per forçar el primer ‘tie-break’ i apuntar-se’l per 7-2, aprofitant els nervis del seu rival.

Problemes al genoll

Tot va canviar al segon set, quan Nadal va demanar assistència mèdica per tractar-se el genoll dret. Es presagiava el pitjor, però l’ex número u del món ha tornat a la pista amb una bena per sota de l’articulació i ha continuat jugant, tot i que visiblement coix. Tot i això va arribar a anotar-se un “break” en el cinquè joc (3-2) a què  Khatxànov no va trigar a donar la volta (3-4). El jove rus de 22 anys va veure clara la tàctica i va començar a jugar-li curt per forçar encara més aquest genoll malmès.

Notícies relacionades

Encara així, Nadal va salvar una bola de set per al rus al desè joc i va desplegar un gran coratge per col·locar les taules (5-5) i forçar una altra mort sobtada. La coixesa anava a més, però Nadal va ser capaç de temperar la seva desesperació i sobreviure per enfrontar-se a Federer, tot i que cal veure en quines condicions físiques.

En l’anterior ocasió que Nadal i Federer es van creuar a Indian Wells va ser a quarts de final i, llavors, Federer es va imposar per 6-2 i 6-3. Avui serà la 39a ocasió que els dos exnúmero 1 creuin les seves raquetes després de 18 mesos sense fer-ho en un clàssic que domina el mallorquí per 23 victòries contra 15.  A l’altra semifinal s’enfrontaran l’austríacDominik Thiemi el canadencMilos Raonic.