VICTÒRIA CLARA

Nadal passa a vuitens a Wimbledon i serà número u

jpujol44193209 rafael nadal of spain returns the ball to australia s alex d180707152335

jpujol44193209 rafael nadal of spain returns the ball to australia s alex d180707152335 / Kirsty Wigglesworth

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Primer objectiu complert i amb nota. Per vuitena vegada Rafael Nadal estarà a vuitens de final de Wimbledon i ho farà assegurant-se el número 1 mundial passi el que passi en la pròxima setmana. Álex De Miñaur, el jove tennista australià de mare espanyola, debutant en el torneig i número 80 mundial, ha pagat les conseqüències del repte que tenia el tennista mallorquí a l’entrar a la central de l’All England Tennis Club de Londres. Nadal no ha permès cap tipus de sorpresa i s’ha imposat per 6-1, 6-2 i 6-4. 

“Será un bon desafiament” havia dit Nadal davant del xoc amb De Miñaur, un tennista del que en desconeixia el joc, però que catalogava com “un bon jugador, jove i amb futur”. Per això els primers jocs van servir per conèixer el seu rival en una pista. Bon sacador, amb un revés molt efectiu, ràpid de cames, però amb una dreta encara per polir, especialment sobre l’herba.

Examen de 10 minuts

El número 1 mundial va jugar amb precaució però també amb intensitat i decisió. Així van arribar al quart joc en el qual va posar a prova el jove tennista australià a qui li va fer el primer ‘break’ després de 10 minuts i després de cinc ‘break points’ per avançar-se 3-1. Passat l’examen Nadal només ha perdut quatre punts més fins a apuntar-se el primer set en 33 minuts.

A la segona mànega Nadal ha trencat la sacada de De Miñaur en el cinquè joc (3-2) i en el setè (5-2) per apuntar-se-la sense oposició del deixeble de Lleyton Hewitt que es trobava amb un mur a l’altre costat de la xarxa. Res no ha canviat en el tercer set. De Miñaur no tenia recursos per trencar la dinàmica del partit i la solidesa de Nadal que ha tornat a trencar en el cinquè (3-2) per decidir el triomf en 2 hores i 2 minuts en el tercer ‘match ball’ amb una volea.    

Notícies relacionades

Aquest dilluns Nadal buscarà la seva plaça per als quarts de final contra el  txec Jiri Vesely (93 mundial) que va derrotar l’italià Fabio Fognini.

Derrota de Halep i Carla Suárez

En el torneig femení ha seguit la sagnia de favorites eliminades. Aquest dissabte s’ha apuntat a la llista, la número 1 mundial, la romanesa <strong>Simona Halep</strong>, eliminada per la xinesa <strong>Su-Wei Hisie</strong> (48 mundial) que li ha remuntat el partit per acabar imposant-se per 3-6, 6-4 i 7-5. De les 10 primeres del rànquing mundial només ha aconseguit passar a la segona setmana la txeca <strong>Karoline Pliskova </strong>(número 7).

Més resultats alweb de Wimbledon