Nadal arriba a la seva 11a final a Montecarlo

El tennista mallorquí desarbora Dimitrov (6-4, 6-1) i es jugarà el títol amb Nishikori

jcarmengol43019334 tennis   atp   monte carlo masters   monte carlo country clu180421145237

jcarmengol43019334 tennis atp monte carlo masters monte carlo country clu180421145237 / ERIC GAILLARD

2
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Rafael Nadal perseguirà avui el seu 11è títol al torneig de Montecarlo, el primer Masters 1.000 sobre terra de la temporada. El tennista mallorquí va fer bons els pronòstics en un dels seus clubs talismà, l’Sporting Club de la capital monegasca, i es va classificar per a la seva onzena final al derrotar el búlgar Grigor Dimitrov en dos sets, 6-4 i 6-1. Nadal buscarà agegantar encara més la seva llegenda (ningú ha guanyat 11 títols d’un mateix torneig) contra el vencedor de l’altra semifinal, en la qual el japonès Kei Nishikori va vèncer l’alemany Alexander Zverev per 3-6, 6-3.

L’actual número 1 mundial va tenir un partit molt dur al començament contra Dimitrov, de 26 anys, quart cap de sèrie i actual campió a l’ATP Finals de Londres. Baby Federer, com així es coneix de vegades el búlgar, va plantar cara el primer set, igualant un 3-0 inicial per a Nadal, i només va cedir amb un segon break per cedir la mànega per 6-4. A la segona es va queixar de mal a l’espatlla i va ser un passeig per a Nadal, que va liquidar el set en mitja hora després de dos trencaments de servei més.

Nadal va demostrar que està a punt per a la conquista de l’11è títol a Montecarlo. El tennista mallorquí ha aprofitat perfectament els errors no forçats del seu rival (39 per 21), sobretot en un segon set que ha sigut un monòleg, i no ha necessitat ser superior en punts guanyadors directes (6 contra 9).

Notícies relacionades

A l’altra semifinal, Kei Nishikori, ara 36è del rànquing ATP, va accedir a la seva primera final de la temporada després de frustrar les expectatives de l’alemany Alexander Zverev, número 4 mundial. El japonès es creuarà en el camí de Nadal per 13a vegada, la primera des dels Jocs Olímpics de Rio 2016, la segona i última vegada en què va aconseguir imposar-se a l’espanyol. Va ser en la lluita per la medalla de bronze. L’altre triomf del jugador asiàtic va ser al Masters 1.000 del Canadà, el 2015.

DJOKOVIC, RIVAL A BARCELONA /Nishikori podria ser també rival de Nadal la setmana que ve a l’Open Banc Sabadell, que comença dilluns, on, segons el sorteig, es trobarien a vuitens de final. A Barcelona Nadal també opta a l’onzè títol com a Montecarlo, però a més del tennista japonès, al camí cap a la final es podria trobar amb Novak Djokovic, inscrit d’última hora, en uns quarts de final teòrics que quedarien així: Nadal-Djokovic, Goffin-Bautista, Schwartzman-Thiem, Carreño-Dimitrov.

Temes:

Rafa Nadal