EL RETORN DE LA REINA DEL TENNIS

Serena Williams: la mama torna a les pistes

La tennista nord-americana torna gairebé un any després de guanyar el seu 23è Grand Slam a Austràlia

jcarmengol41408234 files  this file photo taken on january 25  2017 shows  sere171228201650

jcarmengol41408234 files this file photo taken on january 25 2017 shows sere171228201650 / PAUL CROCK

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Guanyadora de l’Open d’Austràlia l’any passat, el seu 23è Grand Slam, ja embarassada de vuit setmanes de la seva filla, Alexia Olympia, nascuda l’1 de setembre, Serena Williams torna al circuit per defensar el seu títol a Melbourne i disposada a recuperar el número 1 mundial perdut en la seva absència de les pistes des de l’abril passat.

L’exhibició de Mubadala a Abu Dhabi és l’escenari escollit per la tennista nord-americana per fer la seva presentació. «Estic ansiosa davant el meu retorn a Abu Dhabi», va declarar Serena Williams, actualment número 22 mundial, la seva pitjor classificació des de l’any 2006, quan va acabar la número 98 després de patir una misteriosa malaltia pulmonar, greu conseqüència del tall que es va fer al peu al sortir d’un restaurant a Hannover. «Vaig arribar a estar a les portes de la mort», va admetre en aquella època. 

Des d’aquell moment, Serena Williams es va agafar la vida «amb una nova perspectiva i sense donar res per fet». El seu retorn un any després a les pistes també es va produir a Austràlia i, encara que va guanyar el títol,  no va tornar a ser número 1 fins al 2014.

Com a mare

Ara el seu retorn com a mare la fa molt més feliç. Serena debutarà dissabte contra la letona Jelena Ostapenko, última campiona de Roland Garros en una exhibició, la primera femenina a Abu Dhabi, que serà una bona prova per comprovar el moment de joc i les sensacions a la pista davant una de les rivals que l’esperen en un renovat circuit on, aprofitant la seva absència, l’espanyola Garbiñe Muguruza s’ha quedat la seva última corona de Wimbledon (va guanyar la final a la seva germana Venus) i la romanesa Simona Halep, aquell número 1 en què la tennista nord-americana ha estat durant 319 setmanes al llarg de la seva carrera esportiva.

«Estic encantada de tornar», va declarar la tennista nord-americana, que seguirà els passos d’altres jugadores que van abandonar les pistes per ser mares i que al seu retorn van aconseguir recuperar el màxim nivell, com les australianes Margaret Smith Court, Evonne Goolagong Cawley, la seva compatriota Lindsay Davenport, la belga Kim Clijsters i, més recentment, la bielorussa Victoria Azarenka, a qui es trobarà aquesta temporada al circuit si aconsegueix guanyar la batalla legal amb la seva exparella per la custòdia del seu fill, Leo.

L’any passat, Azarenka, que va reaparèixer a Mallorca, finalment va haver de renunciar a anar a Wimbledon per problemes amb la custòdia del seu fill, que aquest any ja li han fet renunciar a jugar a Auckland, d’aquí dues setmanes. 

El dubte del retorn

Notícies relacionades

Serena Williams, casada amb Alexis Ohanian el 16 de novembre passat després de tenir la seva filla, no tindrà els problemes personals d’Azarenka que a més, en el seu retorn, es va queixar de la falta d’atenció amb les tennistes mares, en comparació amb el circuit masculí, més ben adaptat.

Esportivament, el gran dubte que planteja el retorn de l’exnúmero 1 mundial, de 36 anys, no serà la falta de jardins d’infància al circuit. «Serena sempre és molt competitiva i a més té armes tennístiques per poder desbordar. Per mi la clau la marcarà com està a nivell físic perquè en el tennis actual el físic hi té un paper clau», valora Xavi Budó, exentrenador de Carla Suárez. El desafiament  de Serena Williams començarà a Melbourne, amb la defensa de l’Open d’Austràlia. 

Les altres mares campiones

Aquests són cinc exemples de tennistes que van tornar a triomfar després de ser mares.