EL MASTERS DE TENNIS

Nadal debuta amb derrota a Londres

Un desconegut però lluitador número 1 no pot amb el belga Goffin (7-6, 6-7 i 6-4)

jcarmengol40934642 spain s rafael nadal returns against belgium s david goffin 171113213909

jcarmengol40934642 spain s rafael nadal returns against belgium s david goffin 171113213909 / GLYN KIRK

2
Es llegeix en minuts
Joan Carles Armengol

Rafael Nadal en estat pur. El número 1 del món va saber patir ahir fins a l’extrem en el seu debut al Masters de Londres, però al final no va poder aixecar un partit agònic que se li va posar molt difícil en moltes ocasions i que finalment va sumar en el marcador del belga David Goffin, que fins ahir tenia com a única experiència a l’O2 de Londres un partit l’any passat com a suplent del lesionat Gael Monfils.

Tot i sortir sense cap bena al genoll dret, el número 1 del món no va mostrar la mobilitat necessària per poder doblegar un Goffin –número 8 del món, 26 anys i un parell de títols menors aquest any–, que va tenir contra les cordes el mallorquí en múltiples ocasions, però que va haver d’esperar fns a l’última mànega per domar la gran resistència del manacorí.

Diuen de Goffin que, a més d’un excel·lent tennista, és una bona persona. Potser per això  li va costar creure’s que podria guanyar per primera vegada en la seva carrera Nadal, que aquest any, sobre la terra de Montecarlo i Madrid, no li havia deixat guanyar ni un set. Goffin va tenir ocasions de sobres per sentenciar al seu castigat rival, que va acabar sucumbint per 7-6 (7-5), 6-7 (4-7) i 6-4. En va tenir en la primera mànega, amb 6-5 i servei a favor. En va tenir, sobretot, en el segon set, quan va desaprofitar ni més ni menys que quatre boles de partit, una amb 5-4 i 30-40 amb servei de Nadal, i tres més amb 6-5 i 0-40, també amb servei de l’espanyol, que va aixecar el joc amb cinc cops guanyadors per forçar un desempat en què després el belga va començar guanyant (2-0) per acabar-lo perdent. I en va tornar a tenir en la tercera mànega, quan  Goffin va començar amb dos trencaments de servei, però en va perdre un davant l’última reacció d’un Nadal que, fidel al seu estil, mai es va rendir malgrat no trobar mai la profunditat que fa letal el seu tennis.

Notícies relacionades

En condicions normals, Nadal hauria de jugar demà (15.00 hores) contra el perdedor de l’altre partit del grup Pete Sampras, l’austríac Dominic Thiem, però tot dependrà del seu genoll. A la nit (21.00 h) serà el torn de Goffin contra el búlgar Grigor Dimitrov, vencedor de Thiem per 6-3, 5-7 i 7-5.

Tot sembla indicar que Nadal no podrà aspirar a un dels pocs títols que encara no figuren al seu historial, malgrat haver-se classificat ininterrompudament per al Masters des del 2005. En canvi Federer (36 anys) persegueix el seu sisè títol. 

Temes:

Rafa Nadal