EL MASTERS DE TENNIS

Nadal rep el número 1 i Federer debuta amb victòria al Masters

El suís ha derrotat Sock per 6-4 i 7-6 (7-4) en el partit inaugural

jmexposito40918260 tennis   atp world tour finals   the o2 arena  london  brita171112172556

jmexposito40918260 tennis atp world tour finals the o2 arena london brita171112172556 / TONY O BRIEN

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Barcelona

Per quarta vegada en la seva carrera, com el 2008, 2010 i 2013, Rafael Nadal va rebre el trofeu que l’acredita com a número u mundial de l’any sota els focus de l’O2 Arena de Londres després que Roger Federer inaugurés les Nitto ATP Finals amb una victòria, la 50a de la temporada, davant el nord-americà Jack Sock per 6-4 i 7-6 (7-4).  El tennista mallorquí es va presentar a la pista amb vestit i corbata per ser homenatjat per una temporada en què ha guanyat sis títols (entre els quals Roland Garros i l’Open dels EUA) i avui (21.00 hores, Movistar) hi tornarà, vestit de tennista, com a ell li agrada, per enfrontar-se al belga David Goffin al Masters, l’únic gran títol que falta en el seu palmarès.

«Tornar a tenir aquest trofeu és una gran satisfacció i una cosa que no podia ni somiar fa un any. Aquesta temporada ha sigut increïble, després de passar per tantes lesions», va valorar orgullós al rebre la copa de mans de Chris Kermode, president de l’ATP, que el converteix, amb 31 anys, 5 mesos i 4 dies, en el tennista més veterà que l’aconsegueix.

Nadal no arriba a Londres en el millor moment. Unes molèsties al genoll dret li estan amargant el final de l’any i la seva participació en aquest Masters que no ha guanyat mai. El número 1 mundial ha sigut finalista dues vegades (2010 i 2013) i aquest any, abans de lesionar-se, se sentia fort per acabar amb la sequera.

«El genoll em molesta», va explicar Nadal que segueix un tractament mèdic per poder jugar. Ahir es va entrenar sense embenat amb Pablo Carreño, primer suplent del torneig. Avui, si no sorgeixen problemes d’última hora, debutarà contra Goffin. 

Notícies relacionades

Mentrestant,  Roger Federer  que ha obert les ATP Finals amb una victòria sense forçar davant Jack Sock. ha destacat també el premi rebut pel seu màxim rival de la temporada.  "Nadalha sigut el millor durant la temporada i estic content per ell perquè s'ho mereix. Ha tingut un èxit increïble. Ell ha tingut més gasolina al dipòsit que jo",  ha valorat Federer, que ha destacat que "per la meva edat" "no he pogut jugar tant com hauria volgut". 

L'actual número 2 mundial s'ha mostrat feliç pel seu debut en la ràpida pista de l'O2 Arena de Londres, amb la 50 victòria de la temporada, en un escenari en què buscarà el seu setè títol al Masters per rematar un any que també ha sigut extraordinari amb el seu retorn als 36 anys, després de sis mesos fora del circuit per una operació al genoll.