Murray s'acomiada inesperadament de l'Open d'Austràlia

36991311 60

36991311 60 / Mark Baker (AP)

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MELBOURNE

Segon cop d'efecte a l'Open d'Austràlia. Després de l'eliminació de Novak Djokovic, aquest diumenge l'alemany Mischa Zverev, 50 del món, ha donat la gran sorpresa a l'eliminar Andy Murray, nou número 1 mundial als vuitens de final al guanyar-lo per 7-5, 5-7, 6-2 i 6-4, en tres hores i 34 minuts.

El març del 2015, Zverev estava situat al lloc 1.067 del món a causa de múltiples lesions: trencament de canell, hèrnia discal, fractura de costelles, però il·luminat pel potencial del seu germà petit Alexander, que dissabte va caure davant Rafael Nadal a Melbourne, ha tornat al circuit amb gran força. "El meu germà sempre m'inspira", ha dit després de la seva gran victòria davant Murray.

Zverev, de 29 anys, ha aconseguit el pas als quarts de final amb un tennis valent i agressiu a la xarxa, llançant-se a l'atac amb servei-volea, movent el número u amb un precís i delicat revés tallat i atacant la restada sense contemplacions. L'alemany ha pujat a la xarxa 118 vegades, ha guanyat 65 punts en el seu atac ferotge i ha trencat vuit vegades el servei de Murray.

Mischa Zverev havia caigut contra Murray en l'únic precedent, a Munic, fa dos anys, i sobre terra batuda (6-2 i 6-2). Havia arribat a Melbourne després d'encaixar una derrota a la segona ronda de Brisbane contra Nadal.

FAVORITS ELIMINATS

Eliminat Djokovic, botxí de Murray en quatre finals en aquest Open (cinc en total amb la de Federer el 2010), el britànic tenia el seu pitjor enemic fora ja del torneig, i estava preparat per arribar per vuitena vegada consecutiva als quarts de final. Tots dos faltaran a la segona setmana d'aquest primer gran. L'última vegada que Djokovic i Murray no van arribar als quarts de final d'un 'major' va ser en aquestes mateixes pistes fa 10 anys. Tots dos van caure a la tercera ronda; el serbi davant Federer i el britànic contra Nadal.

Notícies relacionades

Fa 13 anys de l'últim cop que els dos primers favorits van cedir abans dels quarts d'un gran. Va ser a Roland Garros, quan Federer (1) va caure davant el brasiler Gustavo Kuerten a la tercera ronda, i el nord-americà Andy Roddick (2) ho feia contra el francès Olivier Mutis a la segona. L'actual número u del món no perdia aquí davant un jugador de rànquing més baix que el de Zverev, des que l'argentí Juan Ignacio Chela (51) el va derrotar el 2006.

Mentrestant, el suís Stan Wawrinka, quart favorit, s'ha imposat a l'italià Andreas Seppi, per novena vegada en 12 partits, per 7-6 (2), 7-6 (4) i 7-6 (4) en dues hores i 44 minuts. El campió de 2014 s'enfrontarà amb el guanyador del partit entre el francès Jo-Wilfried Tsonga i el britànic Daniel Evans.