Muguruza trenca la seva barrera i avança per primera vegada als quarts a l'Open d'Austràlia

La tennista espanyola ha superat la romanesa Sorana Cirstea per 6-2 i 6-3

Muguruza trenca la seva barrera i avança per primera vegada als quarts a l'Open d'Austràlia

MADE NAGI (EFE)

2
Es llegeix en minuts

L'espanyola Garbiñe Muguruza ha trencat la seva barrera a l'Open d'Austràlia i ha avançat als quarts de final per primera vegada, amb una victòria davant la romanesa Sorana Cirstea per 6-2 i 6-3.

L'última supervivent de les quatre espanyoles que han anat aquest any a Melbourne s'ha imposat a Cirstea en 65 minuts, i ja assegurada la segona setmana s'enfrontarà a quarts contra la guanyadora del partit entre l'alemanya Angelique Kerber, número u i defensora del títol, i la nord-americana Coco Vandeweghe.

Més calmada després de guanyar els seus tres primers partits sense cedir un sol set, la campiona de Roland Garros ha completat el quart amb un sòlid tennis, agressives dretes i mostrant-se molt estable en els intercanvis.

Cirstea, botxí de l'espanyola Carla Suárez a la segona ronda, era l'última de les sis romaneses que havien començat el torneig. Situada al lloc 78 del món, prometia als seus inicis, però una lesió a l'espatlla l'ha mantingut tocada en els dos últims anys. Mai abans s'havia enfrontat amb Muguruza, i ha intentat portar la iniciativa del partit, però Garbiñe l'hi ha impedit amb un tennis natural.

VICTÒRIA MOLT IMPORTANT

"Aquesta victòria és molt important per a mi, perquè és la meva primera vegada a quarts", ha dit Garbiñe. "Estar aquí és un gran èxit i vull seguir guanyant. Els Grand Slams són molt importants per augmentar la teva confiança, i quan en guanyes un, en vols guanyar un altre", ha afegit.

Muguruza ha guanyat el primer set en 25 minuts amb un magistral globus davant l'atac de Cirstea, que havia disposat de dos punts de trencament en aquest vuitè joc. L'espanyola havia defensat el seu servei amb autoritat anul·lant aquestes dues oportunitats de la romanesa, i per contra havia trencat dues vegades i havia agafat el control des del començament.

Un trencament al tercer joc del segon set ha donat ales a l'espanyola, i el seu "¡vinga!" s'ha sentit amb força a la Margaret Court Arena. A més, la seva rival ha hagut de demanar ajuda a la físio per tractar uns problemes a la mà dreta, que ha quedat parcialment tapada amb un embenat.

POCS ERRORS NO FORÇATS

Notícies relacionades

L'espanyola ha continuat pressionant per acabar de manera autoritària, amb 18 cops guanyadors i només nou errors no forçats, i sense cedir la seva sacada fins al final.

És la cinquena vegada que Muguruza arriba als quarts de final d'un Grand Slam. Ha sigut finalista a Wimbledon el 2015, guanyadora de Roland Garros l'any passat, i a París a més va arribar a aquesta ronda el 2014 i el 2015. Per tancar el cercle li falta l'Open dels EUA, en què en quatre participacions no ha passat de la segona ronda.