COPA DAVIS

Espanya perd l'eliminatòria davant Rússia (3-2)

El rus Rublev aconsegueix el cinquè i definitiu punt davant Andújar (6-4, 7-6 i 6-3)

Pablo Andújar, al finalitzar el partit contra el rus Andrei Rublev, que ha negat a l’equip espanyol de Copa Davis la possibilitat de lluitar per l’ascens al grup mundial.

Pablo Andújar, al finalitzar el partit contra el rus Andrei Rublev, que ha negat a l’equip espanyol de Copa Davis la possibilitat de lluitar per l’ascens al grup mundial. / EFE / JAVIER DELGADO

1
Es llegeix en minuts

Andrei Rublev, de 17 anys, ha negat a l'equip espanyol de Copa Davis la possibilitat de lluitar per l'ascens al grup mundial al superar Pablo Andújar  (6-4, 7-6 i 6-3) en el cinquè i definitiu partit de l'eliminatòria,  disputada al Fetisov Arena de Vladivostok. Espanya s'enfrontarà al  setembre a Dinamarca per evitar el descens a la tercera categoria.

El  jove tennista moscovita ha sorprès el de Conca en el cinquè partit de  l'eliminatòria, que el conjunt local ha tancat a favor seu després de  remuntar un 0-2 advers, una renda que el quadro espanyol no havia  desaprofitat mai abans en la competició.

En la jornada d'aquest diumenge, el combinat rus ha sumat al triomf aconseguit en dobles  el dia anterior les dues victòries de Ievgueni Donskoi i d'Andrei  Rublev sobre Pablo Andújar per vèncer per 3-2 una eliminatòria que els  pupils de Conchita Martínez, debutant com a capitana a la Copa Davis,  havien encarrilat divendres.

La responsabilitat de guanyar

Notícies relacionades

"Tenir la responsabilitat de guanyar no és fàcil. Potser un altre jugador ho hauria fet millor", ha declarat després del xoc Andújar, "fastiguejat" per l'eliminació de l'equip espanyol. El tennista també ha considerat injust "retreure res als jugadors i a la capitana". "Jo crec que Conchita ha adquirit la capitania en un moment molt fotut", ha apuntat sobre la substituta de Gala León, que no va arribar a debutar en el càrrec.

"Conchita, Tommy, David, Marc, Pablo, ànim", ha escrit a Twitter el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal. "L'esport espanyol us agraeix l'esforç, la determinació i el coratge per defensar l'equip de Copa Davis en un escenari complicat", ha sentenciat.

Temes:

Copa Davis