Previsió meteorològica

Catalunya rebrà avui les primeres tempestes de la setmana

Arriba una DANA a Catalunya: ¿quan la notarem?

Barcelona presencia un esquiu fenomen meteorològic

¿Quant plourà al maig?

Catalunya rebrà avui les primeres tempestes de la setmana

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya acaba aquest dimarts, 9 de maig, la brevíssima treva meteorològica després del diumenge tempestuós que va posar en alerta diverses comarques per la intensitat de les precipitacions i de la descàrrega de calamarsa.

Les previsions del Servei Català de Meteorologia (Meteocat) assenyalen que aquesta tarda creuarà Catalunya la cua d’un front que s’endinsarà al cor d’Europa. De moment, només ens tocarà de refiló, però portarà les primeres precipitacions d’un episodi de pluges que arribarà al seu punt àlgid a partir de divendres, amb l’arribada d’una DANA.

De moment, aquest dimarts tindrem precipitacions, moltes amb tempestes al Pirineu, el Prepirineu i zones del nord-est de Catalunya. Més endavant, les pluges s’estendran a altres comarques de l’est i podrien arribar fins i tot a l’àrea de Barcelona.

Aquestes pluges que ara comencen no suposaran en absolut el remei de la sequera, però obren un esperançador període que trenca amb la inèrcia seca dels últims mesos.

El fenomen s’estendrà dimecres a més comarques. Les quantitats d’aigua acumulada aniran augmentant progressivament, tot i que seran especialment importants al Prepirineu oriental. Dijous serà gairebé un calc de dimecres, amb unes precipitacions que aguantaran el tipus i no cessaran.

El dia més intens

Notícies relacionades

Segons les previsions a mitjà termini, seria divendres l’últim, més intens i més extens dia d’aquest nou episodi de pluges a Catalunya per culpa de la DANA.

Les temperatures cauran a partir de dimecres per sota dels registres habituals en aquestes altures del mes de maig. Aquest ambient més fresquet continuarà uns quants dies més.