Fenomen preocupant

L’Aemet torna a parlar de l’amenaça d’El Niño: alarma pel que pot passar entre juny i setembre

  • L’ONU alerta sobre El Niño

  • S’acosta El Niño

  • La predicció de Mario Picazo: «¿Fins quant aguantarà així el temps?

L’Aemet torna a parlar de l’amenaça d’El Niño: alarma pel que pot passar entre juny i setembre
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa temps que l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) adverteix sobre l’arribada del fenomen atmosfèric El Niño, que podria desencadenar una acceleració de l’escalfament global. I aquesta setmana ho ha tornat a fer després de fer-se públic l’últim informe de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), dependent de l’ONU.

Segons l’organisme internacional, la probabilitat que s’instauri un episodi d’El Niño entre maig i juliol és de prop del 60%, i aquest percentatge augmenta fins al 70-80% per al període de juliol a setembre. «Cal preparar-se», considera l’Aemet, en plena consonància amb l’OMM.

El Niño, recorda l’Aemet en un fil de Twitter, sol associar-se a un augment de la calor, les sequeres o les precipitacions en diferents parts del món. «Podria alleujar la sequera que pateix la banya d’Àfrica, així com altres efectes causats per La Niña, però també podria desencadenar més fenòmens meteorològics i climàtics extrems».

¿I a Espanya?

Notícies relacionades

L’agència meteorològica espanyola considera «complicat saber els efectes a Espanya [...], tot i que globalment s’espera que El Niño doni lloc a temperatures més altes».

«En general, però no necessàriament, al nostre país, tendeix a haver-hi correlació positiva (més precipitació amb El Niño) a la tardor i negativa (menys precipitació amb El Niño) al final de l’hivern-primavera.

Temes:

Aemet El Niño