Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui dilluns 3 d’abril de 2023: serenitat al cel i als termòmetres

Sol fins al migdia i una mica més de nuvolositat durant la tarda, en una jornada en què les temperatures seran suaus en les hores centrals del dia

  • El temps ‘parteix’ en dos l’inici de la Setmana Santa: això és el que passarà

  • La Aemet es pronuncia sobre la Setmana Santa: més càlida de l’habitual

Temps de Catalunya, avui dilluns 3 d’abril de 2023: serenitat al cel i als termòmetres

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

Catalunya encara aquest dilluns, 3 d’abril, un inici de setmana plàcida a gairebé tot el territori i amb temperatures suaus que avancen el que serà la tònica d’aquesta Setmana Santa fins a l’arribada d’un cap de setmana que, segons indiquen els models actuals, podria estar passat per aigua.

Així, tindrem una jornada que fins al migdia es presentarà amb el cel serè, més enllà d’alguns intervals de núvols a punts del prelitoral sud i del litoral central.

Serà a partir de primera hora de la tarda que augmentarà la nuvolositat al vessant nord-oriental, a la resta del sector central del prelitoral i en punts del Prepirineu, i el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat.

S’espera precipitació al vessant nord del Pirineu d’intensitat entre feble i moderada fins al migdia i amb una cota de neu que se situarà entorn dels 1.000 metres. A més, a partir del migdia són probables alguns xàfecs febles, aïllats i escassos a les comarques del nord de la província de Barcelona i les de l’interior de la de Girona.

Notícies relacionades

Quant a la temperatura, segueix la mateixa tònica del cap de setmana passat i dels dies immediats: amb prou feines fluctuaran, es quedaran a la franja mitjana, amb unes màximes i mínimes semblants o molt lleugerament inferiors al dia anterior.

De cara a dimarts i dimecres, la situació meteorològica es presenta similar: cel semiserè, amb més hores de protagonisme del sol que dels núvols, i unes temperatures sense gairebé canvis, d’acord amb el que tocaria en aquestes dates.