Previsió

El temps ‘parteix’ Espanya en dos per a l’inici de Setmana Santa: això és el que passarà

El temps ‘parteix’ Espanya en dos per a l’inici de Setmana Santa: això és el que passarà

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers d’espanyols estan esperant les previsions meteorològiques de Setmana Santa per acabar de quadrar aquestes vacances. Però el temps, capritxós, ha volgut que la previsió que valgui per a uns sigui inútil per a d’altres. Espanya quedarà dividida pràcticament per la meitat meteorològicament aquests dies. Resumint, temps inestable al nord, més suavitat al sud.

El primer cap de setmana de les festes estarà passat per aigua en nombroses comunitats. Durant l’operació sortida d’aquest divendres 31 de març, un front portarà les primeres precipitacions al nord de la Península. Dissabte de Passió i el Diumenge de Rams, les precipitacions continuaran al nord. Catalunya i Aragó també patiran aquestes pertorbacions, que podrien ser en forma de neu a partir de la cota 1.000 al Pirineu.

‘Dues Espanyes’

Notícies relacionades

Les temperatures començaran a baixar aquest divendres. El descens tèrmic s’aguditzarà dissabte i diumenge. És aquí on es notaran les ‘dues Espanyes meteorològiques’ en l’inici de la Setmana Santa: en la meitat nord peninsular les temperatures descendiran «passant de l’estiu a l’hivern» –descendint des dels 30 ºC als 10 ºC en alguns llocs–, que deixaran un ambient fred. En diverses localitats de Castella no passaran dels 10 graus

En la meitat sud de la Península serà un altre cantar. En diferents punts del País Valencià se superaran els 30 graus. A les Canàries, les màximes rondaran els 25 graus.