Meteorologia

Torna la neu a Catalunya: en avís quatre comarques de Lleida

  • El vòrtex polar s’ha trencat

  • El fred polar arriba dilluns: ¿nevarà a Barcelona?

  • La DGT avisa: s’espera neu en aquestes carreteres

Torna la neu a Catalunya: en avís quatre comarques de Lleida

Marc Trilla / Europa Press

1
Es llegeix en minuts

L’hivern encara no s’ha acabat i el descens de temperatures ha contribuït a la tornada de la neu, sobretot al Pirineu català. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís aquest dijous a les comarques de la Vall d’Aran, Pallars Subirà, Alta Ribgorça i Pallars Jussà amb un perill moderat (2/6) per neu. Es preveu que duri fins divendres al matí.

La situació meteorològica al nord-oest ha implicat aquesta tarda que el Servei Català de Trànsit obligués els vehicles que circulaven per la C-28, a l’altura de Port de la Bonaigua, a portar cadenes per la quantitat de neu acumulada al tram de més de deu quilòmetres de longitud.

Notícies relacionades

Així mateix, el gruix de neu acumulada podrà superar els 20 centímetres en cotes que podran descendir fins als 800 metres en moments de precipitació intensa.

¿Calamarsa?

El servei meteorològic també ha alertat d’una franja de núvols que potencialment deixaran precipitacions intenses, amb calamarsa i tempesta, a partir d’última hora de la tarda. Entrarà pel terç oest i afectarà principalment la província de Lleida.