Temperatures molt baixes

Neu a Barcelona: així pronostiquen els animals de granja nevades aquest cap de setmana

El comportament inusual de galls i pollastres al camp indica que tornarà el fred en els pròxims dies

  • L’avís de Mario Picazo: s’acosta un «temut fenomen» i s’hauria de preparar Espanya

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana tornarà el fred i la neu al país després d’un carnaval amb un clima primaveral. Les temperatures –atípiques per al mes de febrer– baixaran en picat i es preveu neu a Barcelona i als pobles i ciutats del voltant.

Les temperatures de les dues pròximes setmanes seran molt per sota de l’habitual la setmana que ve. No només indica aquest canvi en el temps la meteorologia, sinó que també ho prediu el comportament diferent dels animals al camp. «Si a les dotze de la nit canta el gall, a l’hivern neva», diu la dita. I això ha passat a les granges en els últims dies.

Neu a Catalunya

El fred intens, les precipitacions a bona part de la Península i les Balears i nevades marcaran l’últim cap de setmana de febrer, un mes que s’acomiadarà amb els dies més freds de l’hivern per la presència d’una depressió aïllada en nivells alts (DANA) i una massa d’aire fred en nivells baixos, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Divendres i dissabte les precipitacions afectaran el terç occidental, el litoral cantàbric, el Pirineu, Catalunya, l’àrea del mar d’Alborán i les Balears. Les precipitacions seran en forma de neu a partir de 800 o 1.000 metres. No obstant, els dos dies, en zones àmplies de l’interior de la Península, predominarà el cel poc ennuvolat.

Notícies relacionades

Diumenge arribarà una nova entrada d’aire àrtic que deixarà precipitacions, al terç nord peninsular, de neu en cotes baixes. Aquest dia es registrarà un descens acusat de les temperatures, tant que hi haurà gelades en àmplies zones de l’interior peninsular. Les més intenses es produiran la Meseta nord i en zones de muntanya del centre i nord peninsular. Els termòmetres, tant les màximes com les mínimes, se situaran en valors «clarament» per sota dels habituals en aquestes dates.

De cara a la setmana del 27 de febrer al 5 de març, l’Aemet avisa que es caracteritzarà per la presència de la nova massa d’aire fred, amb precipitacions al terç nord peninsular i les Balears, que podrien ser més intenses i persistents al nord-est peninsular, i que seran en forma de neu en cotes baixes. El vent bufarà des del nord i el més intens arribarà a la meitat est peninsular i Balears, amb cerç a la vall de l’Ebre i tramuntana a l’Empordà i el nord de les Balears, que perdrà intensitat dimecres.