Temporal

Neu a Barcelona: aquestes són les zones on està nevant

Últimes notícies del temporal de neu, pluja i vent a Catalunya, en directe

Temporal de mar a Barcelona: onades de fins a 4,5 metres

Neu a Barcelona: aquestes són les zones on està nevant

MARC VILA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona setmana de febrer ha trencat amb la placidesa de fa molt poc. L’ambient gairebé primaveral de l’últim cap de setmana ha donat pas a un episodi de fred, vent, pluja i neu a cotes baixes.

La inestabilitat atmosfèrica es deu a l’acció combinada de la borrasca ‘Isaack’, situada sobre el Mediterrani, a prop de les Balears, i l’entrada d’una massa d’aire fred procedent del nord-est d’Europa.

Aquest còctel meteorològic comportarà vents humits de llevant. Com a conseqüència de tot això, les precipitacions de neu a cotes baixes es van iniciar aquest dilluns a les comarques de Girona. La neu va agafar en altituds inferiors als 500 metres.

Aquest dimarts, l’episodi s’intensificarà, i ha fet que la Generalitat hagi activat l’alerta del pla Neucat i hagi posat en avís nombroses comarques. Però tot sembla indicar que les zones costaneres i del prelitoral es deslliuraran de les nevades.

Notícies relacionades

La cota de neu es tornarà a situar al voltant dels 800 metres, tot i que en algunes zones podrà caure fins als 400 metres o fins i tot menys. Aquest és el cas de la comarca d’Osona, on ja s’estan registrant nevades importants que comencen a afectar la circulació.

En definitiva, l’àrea metropolitana de Barcelona no veurà neu. En canvi, molt a prop, al Montseny, on ha nevat aquest matí, es podrien acumular 40 centímetres de neu per sobre dels 1.500 metres. També pot nevar a Montserrat i a punts del Vallès i el Bages.