Setmana de fred

Catalunya activa el pla Neucat per la previsió d’intenses nevades

  • Les nevades podrien deixar més de deu centímetres de neu en cotes que se situaran als 700 metres, però que podrien descendir fins als 400

  • La previsió apunta que aquest dimarts podria nevar en qualsevol punt del territori, amb intensitat a Garrotxa, Ripollès, la Selva, Osona i Vallès Oriental

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’alerta del pla especial d’emergència Neucat, davant la previsió d’intenses nevades que podrien deixar gruixos de fins a deu centímetres en cotes baixes.

Segons ha informat Protecció Civil, el NEUCAT s’ha activat d’acord amb les previsions meteorològiques, que per a les pròximes hores pronostiquen nevades que podrien deixar gruixos de més dos centímetres en cotes superiors als 500 metres a les comarques gironines de l’Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva.

A partir de dimarts, les previsions apunten que podria nevar a tot Catalunya, amb més intensitat a les comarques gironines de Garrotxa, Ripollès i la Selva, així com a Osona i Vallès Oriental (Barcelona). Les nevades podrien deixar més de deu centímetres de neu, en cotes que se situaran als 700 metres, però que podrien descendir fins als 400.

A la tarda, la cota de neu pujarà fins als 900 metres al litoral i el prelitoral, mentre que al Pirineu Oriental i la serralada Transversal es podrien acumular més de 40 centímetres per sobre dels 1.500 metres.

Per dimecres, es preveu que la cota de neu se situï als 900 metres a les comarques tarragonines del Montsià i al Baix Ebre.

Notícies relacionades

En paral·lel, es manté activada l’alerta del pla d’emergències PROCICAT pel fort onatge que avui castiga tota la costa catalana i que està previst que s’intensifiqui demà i passat, amb onades que podrien superar els quatre metres d’altura.

També està vigent en fase de prealerta el pla d’emergències VENTCAT pels forts vents que aquest dilluns afecten les comarques del litoral català i que poden superar els 20 metres per segon a la Selva, el Maresme, el Vallès Oriental, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, el Baix Penedès, el Tarragonès i el Baix Camp.

Temes:

Hivern Neu Fred