Previsió meteorològica

Temps de Catalunya, avui diumenge 5 de febrer del 2023: últim dia tranquil abans de l’arribada de la inestabilitat

Domini del sol per a un dia tranquil en què els termòmetres començaran a recular

  • Totes les claus del brusc canvi de temps que afectarà Catalunya

  • L’Aemet prediu com podria ser el febrer

  • Vòrtex polar: què és i cinc claus per entendre el fenomen

Temps de Catalunya, avui diumenge 5 de febrer del 2023: últim dia tranquil abans de l’arribada de la inestabilitat

EPC

1
Es llegeix en minuts

Adeu a la tranquil·litat, benvinguda la inestabilitat. Benvingut el necessari ‘mal temps’ si implica pluges que ajudin a resoldre parcialment els problemes de falta de recursos hídrics a Catalunya. I això és una cosa que bé es pot donar en les pròximes jornades.

Però abans toca acomiadar aquests dies de serenitat anticiclònica amb un diumenge, 5 de febrer, que estarà marcat pel cel clar en general si bé de cara al final del dia arribaran alguns núvols alts i prims pel terç nord del territori. A part, de matinada i fins a mig matí es formaran alguns estrats baixos a les Terres de l’Ebre i a les comarques de ponent de la província de Lleida, i a partir de la nit també en punts del litoral central.

Notícies relacionades

Serà un dia encara amb temperatura suau, similar a tot el territori a excepció del Pirineu on ja començarà ja descendir. En canvi, la màxima es veurà frenada a tot Catalunya començant ja un descens progressiu que serà molt més acusat a l’inici de la setmana vinent.

I és que a partir de dilluns arribarà una pertorbació amb la qual es donarà fi a l’episodi anticiclònic que ha estat dominat la situació meteorològica aquests dies i provocarà una caiguda brusca dels termòmetres, portarà inestabilitat amb una sèrie de precipitacions en forma de pluja i neu i causarà una notable alteració al mar.