Temps a Catalunya

El Prepirineu català, en avís per temps violent, tempestes i calamarsa

El Meteocat també ha emès un altre avís al nord-oest per a dimarts a la tarda

El Prepirineu català, en avís per temps violent, tempestes i calamarsa

EFE / MARISCAL (Efe)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les precipitacions, com les temperatures elevades, no han tingut l’oportunitat de cessar durant l’agost. Després de vuit dies amb múltiples episodis meteorològics adversos, el Prepirineu català –sobretot les comarques del Pallars Jussà, el Ripollès i el Berguedà- s’han vist en diverses ocasions perjudicades per tempestes i pluges intenses d’alt perill, però també per les altes temperatures que han arribat amb l’onada de calor.

Així doncs, aquest dilluns el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un altre avís per temps violent i pluges intenses, després de notificar que diverses comarques del Prepirineu estaven en perill. En nivell de perillositat molt alt, el Pallars Jussà i el Berguedà; i en perill alt, el Solsonès i la Noguera.

La previsió apunta a una possibilitat que caigui pedra d’un diàmetre superior als dos centímetres, ratxes de vent de més de 25 metres/segon i tornados, esclafits i tempesta.

Notícies relacionades

El Meteocat ha avisat que les precipitacions del nord de la comarca del Berguedà han tingut un gran desenvolupament vertical amb núvols que superen els 14 quilòmetres d’altura i valors elevats de probabilitat de calamarsa i pedra, com podem observar al mapa que han compartit als seus canals oficials:

També, el servei català ha emès un altre avís per demà a la tarda al nord-oest de Catalunya de perill moderat per pluges intenses d’intensitat entre feble i moderada, localment fort. També aniran acompanyades de tempesta i localment amb calamarsa o pedra. Així doncs, s’acumularan segons la seva predicció quantitats de precipitació poc abundants i localment abundants.