Temps

Fortes tempestes s’imposen a Catalunya després del pont de Sant Joan

  • ¿Què és l’esclafit càlid que s’ha produït a Catalunya aquests dies?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Fortes tempestes s’imposen a Catalunya després del pont de Sant Joan

EPC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un cap de setmana llarg amb motiu de la festivitat de Sant Joan, les pluges i tempestes han tornat a apoderar-se de gran part de Catalunya. Així doncs, les províncies més afectades són Lleida i Tarragona, on els núvols ja han començat a descarregar fortes precipitacions que han obligat Protecció Civil a activar la prealerta Inuncat per intensitat de pluges, juntament amb l’avís ja emès pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

La perillositat d’avís a les comarques és moderat. Els núvols han anat avançant al llarg del dia d’oest a est, però amb una inestabilitat general i, en algunes zones, acompanyades amb tempesta, calamarsa i fins i tot pedra.

A les 20 hores de la tarda, les pluges més intenses es concentren a les Terres de l’Ebre, al sud de Catalunya, on també van acompanyades de fortes ratxes de vent. En concret, a l’estació PN dels Ports (a 1055 metres) han caigut 18 mil·límetres en 30 minuts.

Notícies relacionades

L’avís per intensitat de precipitacions s’ha estès també a la tarda a les comarques de l’oest de Barcelona i de Girona, deixant lliures les pròximes al mar de les mateixes províncies.

Meteocat preveu que el final de l’avís per intensitat de pluges sigui aquesta mitjanit.