Avís meteorològic

Catalunya activa l’alerta del pla Inuncat per risc de pluges intenses aquest dimarts

Algunes comarques podrien acumular 20 litres per metre quadrat en tot just mitja hora

Catalunya activa l’alerta del pla Inuncat per risc de pluges intenses aquest dimarts

EFE VIDEO\JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’una setmana d’altes temperatures i un sol típic d’estiu, la situació meteorològica a Catalunya ha fet aquest dimarts un gir de 180 graus, i les pluges han començat a descarregar a la comunitat.

La previsió de precipitacions ha fet que la Generalitat activi l’alerta del pla Inuncat per risc de pluges intenses en la meitat est i el terç sud de Catalunya. Segons Protecció Civil, es podran acumular uns 20 litres per metre quadrat en només mitja hora. L’alerta es mantindrà fins a les sis de la matinada d’aquest dimecres.

A partir d’aquesta matinada els núvols han anat avançant d’oest a est. Les pluges guanyaran intensitat i extensió al final del dia.

Perill alt per precipitacions

Les zones més exposades a les pluges són les del Baix Ebre, el Baix Camp, el Berguedà, el Ripollès i Osona. La intensitat serà entre feble i moderada, però localment forta i també és possible que vagi acompanyada de calamarsa o pedra petita, a part, no es descarta que hi hagi un episodi de temps violent.

Notícies relacionades

La cota de neu baixarà al llarg del dia fins als 2.000 metres al Pirineu occidental i localment al nord del Pirineu fins als 1.800 metres.

El vent incidirà a l’Empordà, on bufarà la tramuntana tota la jornada amb algunes ratxes fortes i en algun punt del nord del sector una mica més forts.