Hivern a la primavera

Catalunya podria veure neu a 300 metres aquest diumenge

  • Temps a Catalunya: jornada hivernal amb fred, vent i neu al Pirineu

  • De la calima al meteotsunami: aquests han sigut els fenòmens dels últims mesos

Catalunya podria veure neu a 300 metres aquest diumenge

Agents Rurals

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat l’arribada de la primavera i el canvi a l’horari d’estiu, el fred s’està fent notar aquest cap de setmana a Catalunya per l’arribada d’una massa d’aire polar. Però això no es quedarà aquí: aquest diumenge es preveuen nevades en cotes baixes, a partir dels 300 metres d’alçada. 

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), diumenge a primera hora del matí és probable que hi hagi neu a cotes superiors als 300 metres al litoral i el prelitoral central, i també al Camp de Tarragona. Al vessant nord del Pirineu les nevades seran febles i podran caure durant tot el dia.

Evolució al llarg del dia

A mesura que vagi avançant el matí, s’espera que la cota de neu pugi i se situï al voltant dels 500 metres. També podrien caure xàfecs en punts del quadrant nord-est, que al capvespre podran afectar altres punts del Prepirineu, d’intensitat entre feble i moderada, i pot ser que vagin acompanyats de calamarsa. 

Notícies relacionades

Al final del dia, és probable que caiguin xàfecs aïllats al litoral central i el Camp de Tarragona, i la cota pujarà fins als 700 metres. Les precipitacions es preveuen poc abundants. 

Rècord de fred a l’abril

La nit de divendres a dissabte, el fred excepcional va fer que els termòmetres de Barcelona registressin un nou rècord de temperatura mínima a l’abril.