Alerta a nou comunitats autònomes per vent i neu: Catalunya en taronja

  • La DGT insta a avançar la tornada del pont per les nevades previstes

Alerta a nou comunitats autònomes per vent i neu: Catalunya en taronja
1
Es llegeix en minuts

La influència d’un nou front que entra demà posarà nou comunitats autònomes en avís groc o taronja per nevades, fortes ratxes de vent, marors, precipitacions, desglaços i risc d’allaus per lleuger augment de les temperatures. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat per demà, dimarts, un descens de la cota de neu als 500 metres al Pirineu i, a primeres hores, a la Serralada Cantàbrica central.

L’Aemet ha emès alertes taronges per nevades a cinc comunitats autònomes (l’Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, Navarra i el País Basc) i groga a quatre més (Astúries, Cantàbria, la Rioja i el País Valencià). A causa d’aquesta situació, ja s’estan adoptant mesures a diverses carreteres afectades per la neu a la zona nord de la Península, com són restriccions a la circulació de vehicles pesants, desviament de camions a les àrees habilitades per a això i restriccions a la circulació als vehicles que no portin pneumàtics d’hivern o cadenes. La Direcció General de Trànsit (DGT) ha fet una crida aquest dilluns als ciutadans que es trobin en la meitat nord d’Espanya perquè avancin la tornada del pont davant la previsió de fortes nevades per dimecres

Notícies relacionades

El risc d’allaus, segons les dades de l’Aemet, es podrà presentar a l’Aragó, Catalunya i Navarra, mentre que els litorals asturià, càntabre, català i basc estan, igual com el gallec, en avís per marors.

Les precipitacions seran abundants a Galícia, i s’estendran al Cantàbric, el Pirineu occidental, el Sistema Ibèric septentrional i el Sistema Central occidental. Poden ser localment persistents a l’oest i nord de Galícia.