FESTA NACIONAL CATALANA

Temps en la Diada: pluges disperses al litoral de Catalunya

El vent agafarà el relleu als xàfecs a mesura que avanci l'11 de Setembre

zentauroepp49798871 barcelona 10 09 2019   barcelona preparativos con dificultad190910173026

zentauroepp49798871 barcelona 10 09 2019 barcelona preparativos con dificultad190910173026

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La pluja d’aquest dimarts deixarà el protagonisme al vent de cara a la celebració de la Diada 2019. Pel que fa a les precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat). Malgrat això, el Govern ha ajornat a la nit de dimecres l’acte institucional de la Diada, programat inicialment per dimarts, davant de la previsió que les fortes pluges que es registren a Barcelona s’estenguin fins a última hora del dia. [Segueix les últimes notícies de la Diada de Catalunya en directe.]

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) apunta que la pluja caurà durant la matinada de l’11 de setembre en gran part del litoral català i que al matí serà més dispersa. A la tarda, s’espera que tan sols hi hagi precipitacions a les Terres de l’Ebre. 

Ratxes de 90 km/h

Per la seva banda, la previsió de vents de més de 90 quilòmetres per hora en les pròximes hores a Catalunya ha fet que els serveis de Protecció Civil hagin declarat l’alerta, segons informa la Generalitat.

El Meteocat espera que, a partir d’aquesta nit, hi hagi forts vents que bufaran tota la nit i fins demà al migdia, especialment a la façana litoral. S’esperen cops de vent de més de 90 km/h de component nord i est, fins al migdia de demà, en cotes altes i, especialment, al litoral i prelitoral de Barcelona, Tarragona i sud de Girona, més probablement al front marítim.

Prudència en els desplaçaments

Notícies relacionades

Davant de la celebració demà de la Diada i la previsible mobilitat de nombrosos ciutadans amb motiu dels actes previstos, Protecció Civil recomana especial prudència en els desplaçaments al matí i a les zones on hi hagi risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals. A més, aconsella retirar de façanes i balcons els elements que puguin ser inestables i caure a causa del vent.

L’episodi de vent de les pròximes hores anirà acompanyat d’un fort onatge de component nord-oest, per la qual cosa Protecció Civil assenyala que s’han d’evitar els accessos al front marítim i respectar les zones tancades.  Quant a les pluges caigudes en les últimes hores, destaquen els 51,3 l/m² a les estacions de Barcelona-El Raval i els 37 de Malgrat i el Port de Barcelona.